Sallandse Landbier Brouwerij lanceert bierbus

Johan Nijhof, Ruud van de Gevel en Robert van Dooremalen van de Sallandse Landbier Brouwerij weten optimaal in te spelen op de vakantiegangers in de regio. Ze willen de drempel om de brouwerij te bezoeken voor de vakantievierder verder verlagen. Volgens de Stentor hoorden ze vaak de vraag ‘wie is de Bob?’ En zeg nou zelf in je vakantie wil iedereen toch heerlijk genieten? Een ludieke actie van de brouwerij in het oosten van het land volgde: de introductie van een eigen bierbus.

 

Een gele Amerikaanse schoolbus voorzien van reclame van Sallands Landbier rijdt de hele maand augustus langs vakantieparken en campings om mensen op te halen voor een rondleiding in de brouwerij en aansluitend een proeverij van de bieren. En er is zeker wat te proeven. Inmiddels brouwt de Sallandse Landbier Brouwerij tien verschillende bieren waaronder de Blonde Johannes (een stevige pils) en de Bokkige Theodorus (Dubbel) en Lebuïnus (tripel). Na de proeverij wordt iedereen weer veilig thuisgebracht. Overigens is de bus niet ingezet om mensen straal bezopen bij het vakantiepark terug af te zetten. Het gaat om genieten van bier en men wil de vakantiegangers ontzorgen zodat ze niet na hoeven te denken over wie er gaat rijden.

De bierbus rijdt alleen op donderdagen en wel op 2, 9, 16, 23 en 30 augustus. Voor meer informatie kijk op  www.sallandslandbier.nl

Bronnen: Sallands Landbier en De Stentor

Lees ook:Aspergebier een goed idee!
Lees ook:Sallands Landbier komt straks gewoon uit Salland
Lees ook:25-09/26-09-’10: Bierfestival Raalte
Lees ook:Dalfser Bierfestival ‘place to be’
Lees ook:04-08-’11: Zeeuws Proef-Lokaal

Eén reactie op “Sallandse Landbier Brouwerij lanceert bierbus

  1. J0hn

    Tof idee,
    Als je inderdaad met een paar mensen bent, heb je dat probleem ook. Je wilt met z’n alle bier proeven, maar 1 is de BOB…die niet kan drinken, maar wel entree moet betalen. Kans bestaat dat men toch wat proeft..
    Dit initiatief ontzorgt de bezoekers.

    In Zuid Afrika heb je ook dit soort initiatieven, maar dan bezoek je verschillende wijngaarden. daarbij wordt uitgegaan dat je de wijn niet opdrinkt, maar uitspuugt. Als je dat zonde vindt, ben je aan het eind van de rit wel -wasted-…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.