Heineken, Bavaria en Hertog Jan samen op de tap

Een mooie stap naar een breed gamma aan bieren 0p één plek. Restaurant ‘t Putje in Oss schenkt de bierdrinker zowel Bavaria, Heineken als Hertog Jan van de tap. Een unieke situatie in de Nederlandse horeca. Geeft ook de nodige ruimte om de pilsen eens goed met elkaar te vergelijken! Leuk! Misset Horeca vroeg de bierbrouwers wat ze van de situatie vonden.

Heineken juicht het alleen maar toe en AB InBev (Hertog Jan) geeft aan dat het passend is in sommige cafés. Daarbij schrijft Misset Horeca dat Annemieke Matthijssen vertelt dat in de Belgium Beercafés, lees Belgian Beer Cafés, er naast de AB InBev merken ook andere bieren op de kaart staan. Ik heb er wereldwijd al veel bezocht en vind ‘t toch altijd fijn om zo af en toe in een uithoek van de wereld een Belgisch bier te drinken. Natuurlijk heeft Bavaria er verder ook geen enkel probleem mee en bespreekt zij graag de mogelijkheden met de ondernemer.

Bij de vraag of ‘t een trend wordt, beroept iedere brouwer zich uiteraard op het punt van financiering. Als een café financieel wordt ondersteund dan is exclusiviteit uiteraard belangrijk. Een ander terecht punt van Peer Swinkels is dat de keuzevrijheid uiteindelijk wel betaald zal worden. Met meerdere pilsen op de tap wordt er veel minder bier per merk verkocht.

Bron: Misset Horeca

Lees ook:Café De Groene Weide is Café van het Jaar 2011
Lees ook:Heineken stopt partnerschap met KHN
Lees ook:‘Gemeenten geven te makkelijk horecavergunningen af’
Lees ook:‘Softwareproblemen bij InBev beetje opgeblazen’
Lees ook:Keuze uit meerdere pilsen niet altijd handig

7 reacties op “Heineken, Bavaria en Hertog Jan samen op de tap

  1. Marc

    Ik verkoop een soortgelijk bier in 1 fles.
    Bierbrouwers die samen werken..het zal toch nie…
    Smaak van Echt!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Louis Klaassens

    Jammer dat het drie pilsen van grote brouwers zijn. En niet van kleine familie brouwerijen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Fred Schiphorst

    Brouwerijen zouden gewoon datgene moeten doen waar ze voor bedoeld zijn: brouwen. Nu houden ze zich bezig met zaken als financiering, bezit van vastgoed,bezit van drankenhandels / distributeurs en ik zal vast nog wel; wat vergeten zijn. Gevolg is een ongezonde situatie waarbij de Horeca Ondernemer wordt verplicht om een aantal bieren te voeren. Dan kan je dus tegen komen dat een café dat gespecialiseerd is in bieren uit Amerioka verplicht ook INBEV bieren moet voeren, omdat het pand waar het café is gevestigd van die brouwerij is. Iets dat we niet zouden moeten willen!

      /   Beantwoorden  / 
  4. john

    Wat is er mis met een financiering van een brouwerij of groothandel? Een horecaondernemer heeft de keuze om een bank binnen te stappen of geld elders vandaan te halen. Als hij verplicht is om geld van de brouwerij te lenen zal dat zijn omdat dat zijn enige mogelijkheid is. Afgewezen bij de bank dus. Een bank eist dat je rente betaald en een brouwerij eist dat je zijn produkt verkoopt. Je zou niet op de brouwer moeten schelden maar op de bank. Want die hebben geen vertrouwen in de horecaondernemers. Laten we heel eerlijk zijn een kroegeigenaar is een ondernemer die zelf goed zijn beslissingen kan nemen. En als hij het niet kan is hij het niet waard om ondernemer te zijn maar moet hij gewoon in een kroeg gaan werken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Een horecaondernemer zou zich ook kunnen afvragen waarom de financiering niet wordt goedgekeurd en waarom de brouwerij hier geld in steekt. Het begint naar mijn idee vooral ook bij een gezond ondernemersplan en een onafhankelijke financiering. Een ‘sponsor’verwacht hier nu eenmaal iets voor terug.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Alexander

        Waarschijnlijk omdat banken altijd al huiverig waren voor de horeca, want niks zo veranderlijk als de mens. Ene moment stervend druk, ander moment uitgestorven, gaat $toko dan failliet dan kan de bank naar zn knaken fluiten.

          /   Beantwoorden  / 
    2. Fred Schiphorst

      Zoals ik al schreef is de financiering maar één aspect. Bezite van vastgoed en grote drankenhandels is een tweede. Daardoor is ook een ondernemer die vrij is van financiering door een brouwerij met gedwongen winkelnering te maken krijgen, bijvoorbeeld doordat de brouwerij het pand bezit en in de huurvoorwaarden vastlegt dat je zijn bier moet tappen. Ik heb daar al een voorbeeld van genoemd.
      Al met al is het slecht voor Horeca én voor de consument dat brouwers zich niet gewoon houden bij datgene waar ze goed in zijn: brouwen. Het andere kunnen ze beter aan anderen over laten. dat misschien dan hier en daar een ondernemer zonder goed ondernemingsplan geen financiering kan krijgen lijkt me alleen maar goed voor een gezonde situatie in de bedrijfstak.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.