Deze week heeft de brouwerij uit Weesp, Wispe zijn tweede bier geïntroduceerd een witbier. Vier jaar na de lancering van het eerste bier, de Wispe Blond, vond de twee broers die de brouwerij runnen het tijd worden voor een tweede bier. Na meerdere proefbrouwsels te hebben gemaakt, is het resultaat een witbier met 5 procent alcohol waarbij aan het brouwsel koriander, vlierbesbloesem en sinaasappelschillen zijn toegevoegd. →
Categorie: "witbier"
Derde bier Heyloo geïnspireerd op Midzomer
Na het Heilooër Blond en het Ter Coulster Dubbel komt er een derde bier van Brouwerij Heyloo op de markt. Een bier wiens naam is geïnspireerd op die van de zonnewende in de zomer: Midzomer Wit. Zaterdag 22 juni om 13:00 uur start de verkoop bij Cadeauwinkel De Ontdekking in Heiloo. De “Heren van Heyloo”, Bert Langendam, Theo van Beek en René Boulonois, zullen in de winkel aanwezig zijn om het bier en de ontwikkeling ervan nader toe te lichten.
Wieckse Witte gebrouwen op zonne-energie
Wieckse Witte, het witbier van Heineken, wordt vanaf nu volledig gebrouwen op zonne-energie. Dit zal ook op de verpakkingen staan die in april in de supermarkten en horeca te vinden zijn. Op het dak van de brouwerij in ‘s-Hertogenbosch zijn in totaal 3.632 panelen aangebracht met een totaal vermogen van 908 kWp. Dit geeft een te verwachten zonne-energie productie van 855.000 kWh per jaar wat voldoende is om alle Wieckse Witte varianten te voorzien van elektriciteit voor het gehele brouwproces. De panelen die de zonne-energie opwekken worden geleverd door SolarAccess. →
Terugkeer van Celis witbier
Christine Celis, de dochter van Pierre Celis, onderhandelt momenteel met investeerders om straks een nieuwe brouwerij op te kunnen zetten. Haar vader heeft met zijn brouwerij in Texas de Belgian Style witbier geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Nieuwe eigenaren verkochten echter de merkrechten en het biermerk hield op te bestaan. Christine kondigde eerder al aan de rechten weer in het bezit te hebben en het biermerk terug op de markt te brengen. →
Vernietigende witbiertest in De Telegraaf
Wie graag wil weten welke wit- of weizenbieren je wel en niet moet drinken dient vandaag in de weekendbijlage te kijken op pagina 8 en 9. Een panel heeft 6 weizen- en 6 witbieren beoordeeld onder leiding van Rick Kempen van Bier&cO. Grote winnaars zijn de weizenbieren en grote verliezers de witbieren van grote bierbrouwers. Felix Wilbrink adviseert om bierdrinkers die een witbier willen drinken alleen voor een terras te kiezen die de bieren van kleinere bierbrouwers op de kaart heeft. →
Witbier meest gedronken speciaalbier
De maand juni van 2012, de koudste in 17 jaar tijd, zal de verkoop van witbier geen goed hebben gedaan. Traditioneel is witbier vanwege de frisse smaak een van de meest gedronken bieren tijdens de zomermaanden, het meest gedronken bier na pils én het meest gedronken speciaalbier in Nederland. →
Egmondse Witte gepresenteerd
Afgelopen donderdag is er een nieuw bier van Sancti Adalberti geïntroduceerd. Met nu al een mooi voorjaar en de zomer op komst is het een Weizen geworden, genaamd Egmondse Witte. →
Dentergems Wit van Duvel naar Brouwerij Het Anker
Dentergems Wit, ooit de nummer twee witbier op de Belgische markt, krijgt een nieuw leven onder de vlag van Brouwerij Het Anker, bekend van Gouden Carolus. Het biermerk had Brouwerij Duvel Moortgat erbij gekregen door de overname van het failliete Liefmans Breweries echter zij zag hier geen toekomst meer in. Door de vraag van een Amerikaanse invoerder is de bal weer gaan rollen. →
Gulpener lanceert Klimaatneutraal Ecologisch bier
Op 8 april tijdens het Locallicious symposium zag om 16.00 uur de nieuwe parel van Gulpener het levenslicht: Limburgs Land Ur-Weizen. Een klimaatneutraal econologisch bier! Dit bier is een uitbreiding op de bestaande ecologische klimaatneutrale Limburgs Land range van de brouwerij. Deze weizenbier wordt gebrouwen met uitsluitend biologische tarwe, gerst, hop en natuurzuiver water uit eigen bronnen. De grondstoffen worden, net zoals bij de andere Gulpener bieren, verbouwd door de Limburgse boeren. →
Nieuw bier in wording….
Sancti Adalberti, die al twee bieren op de markt heeft, krijgt er een nieuw bier bij! Het betreft een Weissen met meer dan 50% tarwemout in het beslag. Net als de overige twee bieren is ook dit bier gebrouwen bij Brouwerij De Prael. Het bier zal op 12 mei in Egmond aan Zee geïntroduceerd worden.