Wat drink jij bij asperges?

bier en asperges

Heb jij al asperges gegeten? Hoewel ik heb ze al een tijdje heb zien liggen, was het  gisteren  pas zover. Eindelijk. Ik had al het gevoel dat ik onder een grote paastak was gevallen en dat ik overal achter aan liep. Heel Nederland heeft al asperges gegeten en dan kom ik ook nog eens een keer. Maar goed beter laat dan nooit. Want het wachten was zeker de moeite waard. Ze waren heerlijk.  Gewoon met ham, ei en mayonaise. Ongecompliceerd en snel. Minimale inspanning voor een maximaal effect.

Ik stond duidelijk op de automatische piloot, want bij de kassa aangekomen zag ik dat er ineens een fles Riesling in mijn mandje lag. Dat is veilig en gaat natuurlijk altijd goed bij dit gerecht. Maar ja, je zou er ook een lekker biertje bij kunnen drinken. Ik zag op de website lekkersteaspergebier.nl dat Ayinger Weizen verkozen is tot het aspergebier van 2017.

Wat vind jij? Is een Weizen de perfecte begeleider voor asperges? Of ga je liever voor een lentebock? Of een lekker blond biertje? Of drink je toch liever wijn? Want dat mag natuurlijk ook.

 

Ik ben zeer benieuwd.

lekkerste aspergebier

 

Lees ook:Waarom bier het beste Moederdag cadeau is
Lees ook:Mmmm lekker asperges
Lees ook:Texels Skimme ABT-bier van de maand
Lees ook:Gerecht bij ABT-bier van de maand
Lees ook:Bieroloog opleiding: Bier- en gastronomie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.