Categorie: "Franse bieren"

Belgische brouwers strijden tegen Franse biertaks

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe in begin dit jaar ingevoerde speciale bieraccijns in Frankrijk moet verdwijnen zo gaf Belgische Brouwers al eerder aan. Het Franse parlement wil echter niets van de afschaffing weten. Samen met de Europese brouwersfederaties Brewers of Europe wordt nu een klacht ingediend bij de Europese Commissie.

Frankrijk verhoogt belasting op bier

De biermarkt in Frankrijk is al jaren niet denderend maar wel in een stijgende lijn. De Fransman drinkt gemiddeld zo´n 30 liter bier per jaar. Ter vergelijking, in Nederland is dit ongeveer 72 liter. De belasting op alcohol wordt door de Franse regering met 5 eurocent per bierglas verhoogd waardoor een pint in het café al gauw 20 tot 60 eurocent duurder wordt.

Meibockfestival met record aan voorjaarsbieren

Poster: Nicole Warners

Over twee weken is het zover: het 14e Meibockfestival opent voor de derde keer in De Posthoornkerk te Amsterdam haar deuren om alle liefhebbers van voorjaarsbieren te voorzien van een grote keuze. Want ondanks dat we het over een seizoensbier hebben waarvan velen denken dat ze allemaal op elkaar lijken, kan ik melden dat het smaakpalet van het gebodene behoorlijk breed is!

Bière Trappiste Mont des Cats te koop

Zou deze bière Trappiste net zo lekker smaken als echte trappistenbieren? Je komt erachter door een reisje te plannen naar de abdij in Noord-Frankrijk. Tegenover in de l’Auberge of in het winkeltje van de abdij is nu Mont des Cats te verkrijgbaar. Per fles (33 of 75cl) of per karton van 24 stuks inclusief 2 gratis glazen kan genoten worden van deze nieuwe bière Trappiste.