Categorie: "Speciaal bieren"

Uitslag poll “Speciaalbier op verjaardagen”

Alweer dik een maand geleden vroeg ik jullie wat jullie aangeboden wordt op verjaardagen en andere partijen als het om bier gaat. Wat mijn vermoeden bevestigde, maar waarvan ik het percentage iets hoger had ingeschat, is dat er grotendeels alleen Pils voorhanden is (48%), waar de meesten van ons liever iets smaakvollers voorgeschoteld krijgen. Hoe zouden we onze gastheren en –vrouwen  hierin (subtiel) kunnen opvoeden?

Weg met die zoete bende!

Tasty Lady is watching you!“Momenteel drinkt 15 procent van de vrouwen bier. Dat moet binnen nu en tien jaar naar 45 procent. Eén van de biertjes waar Heineken op dit gebied succes mee heeft gehad, is Wieckse Rosé, een fris licht en zoet biertje.”
“Met ‘Copenhagen’, een licht bier in een designflesje, wil de Deense drankproducent Carlsberg de vrouwenmarkt veroveren. ‘Niet iedereen is dol op de bittere nasmaak van bier, aldus Kirsten Ægidius, hoofd marketing bij Carslberg.”
Enkele uitspraken waar de Tasty Lady’s zich niet in kunnen vinden! Zij willen juist een statement maken – met name jegens de vrouwen die wél vallen voor bovenstaande onzin – dat het natuurlijk van de zotte is dat vrouwen alleen maar kunnen synchroniseren met zoet bier. En dat doen ze met een eigen bier!

Sneak Preview Brouwerij De Molen

Filterkuip en maisch-/kookketel

Vanmiddag vond bij Brouwerij De Molen de eerste van twee Sneak Previews plaats: een unieke gelegenheid om – naast de “oude” brouwerij – alvast rond te lopen in de nieuwe brouwerij, waar nog steeds hard gewerkt wordt om deze brouwklaar te krijgen. Deze middag ging uiteraard gepaard met het proeven van een aantal bieren en kon desgewenst gecombineerd worden met een lunch.

Nederland 7 deugden rijker

De winkel

Nadat Brouwerij De 7 Deugden al acte de présence had gegeven op het Noord-Hollands Bierfestival, stond afgelopen zaterdag de officiële opening op de agenda. Het was in het gebouw achter woonhuizen in de wijk Osdorp te Amsterdam erg druk met (kennelijk) vrienden, kennissen en buurtbewoners, want veel mensen uit de bierwereld waren er niet. Evengoed waren er toch drie PINT-regiovoorzitters aanwezig en heb ik even twee (andere) brouwers gesproken. Maar er moest natuurlijk ook geproefd worden….

NHBF op nieuwe locatie een groot succes!

Overzicht van de theaterzaal

Afgelopen zaterdag vond het vijfde Noord-Hollands Bierfestival plaats op een nieuwe locatie: Wijkcentrum Mare Nostrum in Alkmaar. Niet vlakbij het station, wel goed met het openbaar vervoer te bereiken. En dat was te merken: 500 bezoekers wisten de smaakvolle bieren uit Noord-Holland te vinden

Veel nieuws te proeven in Noord-Holland!

Nog één nachtje slapen en dan is het zover: Het eerste lustrum van het Noord-Hollands Bierfestival, met een record aan brouwers en bieren die onze provincie rijk is. Organisator PINT Regio Noord-Holland is er helemaal klaar voor in de nieuwe locatie Wijkcentrum Mare Nostrum. Wat kunnen de bezoekers allemaal verwachten deze dag?

Boek 25 jaar Brouwerij ‘t IJ gepresenteerd

Afgelopen zondag is in het Proeflokaal van Brouwerij ‘t IJ het boek gepresenteerd dat gaat over de geschiedenis van dit bijzondere voormalige badhuis. Vanaf half twee (een en ander had plaats voor de openingstijd van drie uur) waren genodigden welkom de overhandiging van het eerste boek bij te wonen. Het was al behoorlijk druk toen om twee uur…

Jubileumborrel PRNH met veel bestuurders!

PINT Regio Noord-Holland (PRNH), de meest actieve regioafdeling van PINT, bestond afgelopen 25 oktober 15 jaar. Omdat er rond die tijd nogal veel Bockbieractiviteiten zijn, werd dit jubileum één maand later voor genodigden gevierd in het Proeflokaal van Brouwerij De Prael. Met name leuk was dat er veel bestuursleden aanwezig waren.

Burg Bieren brouwt nieuw ‘Molenbier’

burgbierenAfgelopen zaterdag op de zesde Ermelose molendag presenteerde Jan van Wilgenburg van brouwerij Burg Bieren een nieuw molenbier. Niet te verwarren met het bier van Brouwerij de Molen. Volgens eigen recept heeft Jan samen met zijn broer Aart op de brouwerij een nieuw bier gebrouwen dat volgens de broers iets weg heeft van Palm bier.