Waarom bier het beste Moederdag cadeau is

Shogolo_Moederdag

Zondag is het Moederdag en daar past een lekker biertje zeker bij, want natuurlijk drinken ook moeders graag bier. Bier is puur natuur, het is er in vele vormen, maten en smaken, dus zit er altijd wel iets passends en verrassends tussen. Daarnaast drink je het gewoon op en kan het glas na afloop zo de glasbak in. Dat is heel verantwoord en circulair. Van bier weet je zeker dat het niet in een vergeten hoekje in een diepe donkere kast eindigt om voor altijd vergeten te worden.

Omdat het de week van het Nederlandse bier is geef je uiteraard een lekker Nederlands biertje. Hier alvast een paar suggesties:

puur_weizen_0De temperaturen kunnen volgende week aardig gaan oplopen  dus dan smaakt een weizen altijd erg goed.  Wat dacht je  bijvoorbeeld de Grolsch puur weizen. Dit bier is gekroond tot beste weizen van de wereld. Je moeder verdient natuurlijk wel het allerbeste.

Wil je toch liever iets anders? Misschien is  Bloedbroeder van Kompaan dan wel wat je zoekt. De Imperial Stout van de Haagse brouwerij is gisteravond tijdens de opening van de week van het Nederlandse bier uitgeroepen tot beste bier van Nederland. Een stoer bier voor een stoere mamma.

bloesem blondMaar in dit rijtje mag Gebrouwen door Vrouwen zeker niet ontbreken.  Want hun Bloesem blond is nog frisser dan alle lentebriesjes samen.  E n ook Gin weizen zal heel goed vallen straks in de lentezon.

Maar je kunt haar natuurlijk ook verrassen met zelfgebakken Guinness brownies, dan kun je zelf ook nog meegenieten. Wat je ook gaat doen, maak er een leuke dag van.

bloedbroeder 2

Lees ook:Wat drink jij bij asperges?
Lees ook:Jupiler: een vrolijk biertje
Lees ook:Thaise Singha: in Thailand fantastisch
Lees ook:Welk bier drink jij bij haring?
Lees ook:Gelukkig is de café-top 100 nooit compleet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.