Brouwers pilsener; geniale greep of fantastische flop?

brouwers pilsener, top of flop?

Sinds vandaag is er een nieuw bier te vinden bij Albert Heijn. Nou ja nieuw, Brouwers pilsener doet wel heel veel denken aan Brouwers bier.

In 1999 viel het doek voor Brouwers bier. Waarom het bier precies verdween, is mij niet bekend. Ik weet alleen dat het vervangen werd door AH pils. Fans van Brouwers bier maakten zware tijden mee. Maar sinds vandaag gloort er weer hoop. Maar of de Brouwers bier fans blij zijn met het bier dat sinds vandaag weer te koop is? Dat weet ik zo net nog niet.

Want volgens Albert Heijn is de smaak van Brouwers pilsener niet te vergelijken met Brouwers bier. ‘Het nieuwe pilsener past in de trend van de speciaalbieren. Bij het brouwen van het bier wordt dry hopping toegepast, waardoor het bier een bijzondere, hopperige smaak heeft. Het is de naam van toen, maar met de smaak van nu.’, aldus de woordvoerder van de supermarkt.

Ik heb vandaag nog geen booschappen gedaan en heb het nieuwe bier nog niet gezien, laat staan geproefd. Ik ben zeer benieuwd hoe bijzonder dit bier is. Heeft iemand het al gedronken? Moet ik direct naar de supermarkt rennen om dit bier in te slaan? Of kan ik het maar beter links laten liggen?

Lees ook:Koninginnedag bieractie top drie
Lees ook:Fairtrade, biologisch en glutenvrije pils krijgt schap bij AH
Lees ook:Weekend bieractie top drie week 11
Lees ook:Retrotas bij nieuwe variant Breda Bier
Lees ook:Bieractie top drie week 32

30 reacties op “Brouwers pilsener; geniale greep of fantastische flop?

 1. Ed

  Ik zeg op een holletje naar de supermarkt. Echt een heerlijk pilsje.
  Die moet je geproefd hebben (en dan ben je vast een fan!)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Vera

  Ik ben niet echt een pilsdrinker, maar wil dit wel een kans geven.Heb nog het Brouwers Abdijglas hier in de kast staan. Dat vond ik toen een lekker biertje. Gelukkig hebben we ondertussen diverse uitstekende Nederlandse speciaalbieren erbij gekregen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Dick

  Eindelijk weer eens een lekker Biertje. Was een beetje wantrouwig omdat dit een ‘eigenmerk Biertje’ is, maar heeft zeker potentie om naast Jupiler en Amstel mijn favo te worden!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Eric

  Hele goeie actie. Voor de mensen die brouwers bier nog kennen,het smaakt goed. De kleuren ook heel goed gekozen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Sjors

  Vandaag voor het eerst gedronken, en ik moet je zeggen dat het een plezierig biertje is. Hij drinkt echt lekker weg, en de hoppige smaak komt er zeker in terug. En voor de prijs hoef je het niet te laten.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Erwin

  Ik drink het nu, en het is geen pils. Ik snap goed dat je het lekker kan vinden (vind ik zelf niet), maar het is een bier variant.

  Als je van IPA (inderdaad een smaak van nu) houdt, vind je dit vermoedelijk heel lekker.

  Als je een simpel en goed gebrouwen pilsje wil, is dit geen aanrader.

    /   Beantwoorden  / 
  1. T0N

   Ik heb het bier nog niet op, maar een reactie als dit, intrigeert me dan wel… zou Brouwers Pilsener een IPL zijn dan? Of lijkt het op een Oost-Europese pils (zoals Budweiser/Urquell). Misschien toch maar even een doosje halen…

     /   Beantwoorden  / 
   1. jan

    Erwin, IPA is helemaal geen smaak van nu, IPA is gewoon sterk gehopt, en hoger in alcohol, om beter te bewaren, het moest immers met zeilschepen naar India gevaren worden, gewoon bier ( ale ) was bedorven vooreer het in India aankwam..

    En inderdaad, niet iedereen is fan van een sterkere hopsmaak. Voor mij mag het meer in de boodschappentas huiswaarts zitten

      /   Beantwoorden  / 
   2. T0n

    Nou ik heb ‘m op en dit is 100% zeker geen IPAvariant. Het is een pils, maar een stuk minder gehopt dan Oost-Europese Pilsener

      /   Beantwoorden  / 
 7. M. Adamo

  Hoop dat ze niet te veel sleutelrn aan het oude concept. Nostalgie Brouwers bier laten herleven

    /   Beantwoorden  / 
 8. willem r

  Nou, met de smaak valt het reuze mee, maar ik heb toch bij elke slok het gevoel dat ik in de maling genomen word.
  ah pilsener was 1,= per liter en dit zogenaamde nieuwe brouwers is omgerekend 1,99 per liter.
  dat geeft een dermate nare nasmaak, dat ik het voortaan met iets anders doe !!!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Hugh

  Kun je gerust laten staan in het vak. Niet te drinken. Hou het lekker bij Hertog Jan.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Peter

  Dit bier vind ik echt niet lekker. Veel te bitter. Jammer dat de AH Pilsners niet meer te koop is. 4 blikken Brouwers gekocht maar die laatste 2 ga ik maar mixen met een donker zoet biertje om de bittere smaak te compenseren.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Rijk Zandstra

  Vandaag, 24 juli, voor het eerst geproefd. Het doet mij enigszins aan een IPA denken, dat ook bekend staat om zijn zeer hoppige karakter. Als je van dit soort bier houdt, dan vind je de nieuwe Brouwers ook lekker. De smaak van IPA, maar niet de prijs!

    /   Beantwoorden  / 
 12. T0n

  Ik heb het bier vandaag 26/7/2016 op en ik vond het na al deze reacties en de reclamehype (‘goed gehopt’) een beetje tegenvallen. Het is pils en lijkt niet op IPA. Het is naar mijn smaak niet bitter. Het is wellicht bitterder dan een standaard NL-pils, maar een stuk minder bitterder dan een Oost-Europese pils… maar goed smaken verschillen.

    /   Beantwoorden  / 
 13. jos

  Eitket op het flesje ziet er niet mooi uit. Aantal blikken gekocht waarvan 2 opgedronken de rest is beland in de gootsteen
  Bah vies bier, geen aanrader.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Hans

  Dit is geen lekker bier. De geur van het bier deed mij denken aan een tapijtzaak. De geur is absoluut niet aantrekkelijk. Dit beïnvloed ook de smaak.
  Ik raad het niet aan. Koop het ook niet meer. Brrrrrrr

    /   Beantwoorden  / 
 15. Rogier

  Een lekker fris biertje. Het koolzuur is mooi ingekapseld in de smaak en dat voor de prijs… knap gedaan. Een romig biertje met een heldere smaak. Compliment.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Emile

  Ik zit er op dit moment eentje te nuttigen. Het deed me denken aan een bekend merk, maar wist niet welke. En dan bedoel ik een merk waar ik niet zo’n fan van ben.
  Even googlen leerde me dat het in opdracht van AH gebrouwen wordt door…wait for it…Bavaria.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Aad

  Heerlijk pilsje in een geinig flesje met een saai etiket.
  Maar het gaat om de inhoud en die is prima.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Polman

  Ik kan er kort over zijn, dit is gewoon slecht.
  Water smaak, wie houden ze nou voor de gek.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Peter

  Prima bier, inderdaad hoppige smaak, misschien dat dat bittere toontje pilsdrinkers afschrikt. Voor deze prijs een aanrader (€0,49 per 0,5l blikje).

    /   Beantwoorden  / 
 20. Marc

  Dry hopping? Waar? Het is absoluut geen slecht pils, maar wel gewoon pils, Bavaria meer bepaald. Dronk een Warsteiner voor ik deze opentrok en die is vele malen meer hoppig.

    /   Beantwoorden  / 
 21. jan moerman

  word er misselijk van

    /   Beantwoorden  / 
 22. Jelle

  Geprobeert, en is een succes. Veel mensen zullen het wellicht niet erg waarderen maar ik denk dat dit echt een bierdrinkers bier is. (Waterige pilseners zijn meer voor mensen die geen echt bier lusten gemaakt.) Meer smaak maar nog geen Urtyp pils. Er zit volgens mij wat caramout in verwerkt er zit een caramelachtige moutsmaak aan. Die dryhop is niet veel, maar dat gaat vaak ook verloren na verloop van tijd. Toch zal dit niet meer dan 2 gr per liter zijn want anders kan je het voor deze prijs niet aanbieden. Geniale zet Albert Heijn maar om dit aan de man te brengen zal je behoorlijk in marketing moeten investeren, ik denkt dat het ander geen blijver is.

    /   Beantwoorden  / 
 23. Hennie

  Ik vind het Brouwersbier niet te zuipen, lijkt wel of er zeep in zit.
  Maar ik ben dan ook een Alfabier liefhebber dat is heeeeeel wat anders.

    /   Beantwoorden  / 
 24. jan

  Bij brouwers bier proef ik toch een erg smerige smaak die ik niet in andere bieren proef, misschien is de smaakt afkomstig van het zogenaamde nieuwe proces “dry hopping” maar als dat zo is zou ik dat proces voortaan maar weglaten. Jak, ik zou nog liever blikken Schultenbrau drinken dan ooit nog eens brouwers bier!

    /   Beantwoorden  / 
 25. henk

  Het was deze week in de aanbieding, normaal koop ik alleen Grolsch, brand, hertog jan of Alfa.
  Maar dit bier is zeker voor zijn prijs een lekker bier(pils) absoluut een aanrader als mij favorieten merken niet in de aanbieding zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 26. klaas

  Ik was na de 1e keer proeven afgeknapt op brouwers bier. Ze hebben een prijs gewonnen voor dit bier dus ik dacht dan moet ik het een 2e kans geven. Ik ben liefhebber van Belgisch speciaalbier zoals karmeliet en kwak chouffe etc. Het valt mij nu op dat het bier een toch wel bittere smaak heeft wat ik als grolsch liefhebber bij nader inzien toch echt wel waardeer. Het kost geen drol en is nu 1 van mijn favoriete pilsjes

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.