Categorie: "Oostenrijkse bieren"

Bezoek de Trappistenfeesten op 5 en 6 oktober ’13

trappistenfeestenWil je voor een schappelijke prijs alle trappistenbieren proeven dan is het verstandig om zaterdag 5 en/of zondag 6 oktober 2013 in je agenda te reserveren. Voor de 22ste keer vinden in de kapel van Chiro Hiro in Niel (St-Hubertusschool), Kerkstraat 15 in België de Trappistenfeesten plaats. Van alle acht de trappistenbrouwerijen zijn meerdere bieren uit hun assortiment te proeven.

Nederland 20 Biersommeliers rijker

Bierstachelset

Een bierstachelset met op de achtergrond Karl Schiffner

Nadat Fiona onlangs in Chicago een Amerikaanse bieropleiding heeft afgerond, is ondergetekende afgelopen zondag teruggekomen van een reis door Duitsland en Oostenrijk. Tijdens deze reis hebben we fantastische biergerelateerde ervaringen opgedaan waar ik wel tien pagina’s over zou kunnen schrijven. Doch vooreerst een verslag om het uiteindelijke hoofddoel: het behalen van het diploma Biersommelier!

Bieren van Abdij van Engelszell officieel Trappist erkend

De laatste tijd kreeg ik behoorlijk wat vragen over de trappisten erkenning van de bieren van de Oostenrijkse Trappistenbrouwerij. Aan de onduidelijkheid komt nu een einde. Afgelopen maandag maakte de Internationale Vereniging Trappist bekend dat de gebrouwen bieren in de Oostenrijkse abdij van Engelszell nu officieel als trappist erkend zijn.