Categorie: "Bierfestival"

Gezocht vernieuwende amateurbrouwers

Hof ten Dormaal organiseert voor de eerste keer het Leuven Innovation Beer FestivalAmateurbrouwers opgelet! Ben jij anders en vernieuwend bezig? Doe dan mee aan de wedstrijd “Beste Innovatieve Amateurbier”. Inschrijven kan tot 20 april. De winnaar mag 1000 liter van zijn eigen bier brouwen en bottelen in de bouwerij van Hof ten Dormaal. Lees meer over de wedstrijd

Festival
Geen brouwer, maar wel zin in een leuk weekendje uit? Dan ben op 24 en 25 mei (pinksteren) van harte welkom in Leuven. Dan organiseert Brouwerij Hof ten Dormaal het eerste Innovation Beer Festival.

Het wordt een bierbeurs voor de liefhebbers van innovatieve en ambachtelijke bieren. André Janssens van Hof ten Dormaal nodigt een unieke selectie aan topbrouwers uit de hele wereld uit. In totaal komen er 16 brouwerijen uit 8 verschillende landen en stellen de brouwers zichzelf aan de bezoekers voor. Locatie is Brouwerij De Hoorn in Leuven, waar vroeger de allereerste Stella werd gebrouwen.
Meer informatie over het festival

Brugs bierfestival dit jaar nog groter

burgs bierfestival 2015
Ben je nog op zoek naar een goed excuus om een weekendje weg te kunnen? Wat dacht je van een paar dagen Brugge? Op 7 en 8 februari is er namelijk van alles te beleven tijdens het Brugs Bierfestival.

Meer dan zeventig brouwerijen uit België stellen op het festival hun verschillende bieren voor. Dit jaar zijn er tien nieuwe brouwerijen aanwezig en worden tien nieuwe bieren in primeur voorgesteld, waaronder de Flanders Field Ale, Gulden Spoor Blond en Quadrupel, Keyte Kriek en de Viven Master Ipa.

Meer weten? Ga naar de website van het bierfestival

19-1-2014: Winterbierfestival Gouda

Pint2Het lijkt nog ver weg maar over een paar weken vindt alweer het jaarlijkse PINT Winterbierfestival plaats in Gouda op zondag 19 januari 2014! Van 13.00 tot 19.00 uur kan je genieten van circa 90 winterbieren van tientallen brouwerijen. De 21ste editie van het bierfestival wordt georganiseerd door bierconsumentenvereniging PINT.

Weekendtips: volop winterbierfestivals

haarlems winterbier festivalWil je graag in winterse en bierige sferen komen dit weekend dan kan je je hart ophalen! Er zijn meerdere festivals waaraan je een bezoekje kunt brengen. Zo vindt vandaag en morgen het Kerstbierfestival in Essen plaats. Een prachtige plek met een aanbod van tussen de 150 en 170 verschillende kerst- en winterbieren. Is Essen te ver dan is het Winterbierfestival in Haarlem op het Hortusplein voor de Jopenkerk nog een mooi bierfestijn.

PINT bestolen van geld bokbierfestival

pint bokbierfestivalEen verschrikkelijk bericht vandaag in het Parool. Bijna alle opbrengsten zo’n 139.000 euro van het PINT Bokbierfestival in Amsterdam zijn gestolen uit de kluis van de Beurs van Berlage. Momenteel loopt er een onderzoek naar hoe dit bedrag is ontvreemd. Tot die tijd willen zowel algemeen directeur Beurs van Berlage, Marcel Schonenberg als voorzitter PINT, Jeroen Carol-Visser geen verdere mededelingen doen.

PINT Bokbierfestival opnieuw groot succes

IMG_4591De 36e editie van het PINT Bokbierfestival in de Beurs van Berlage is zeer succesvol verlopen. Circa 11.550 bierliefhebbers hebben genoten van de 90 bockbieren van tientallen brouwerijen uit binnen- en buitenland. Uiteraard waren er diverse hoogtepunten zoals de verkiezing van de Beste Bockbieren van Nederland, boekpresentaties en interessante lezingen. Ondanks dat de hoeveelheid bockbier dat er dit jaar is geschonken wederom meer was dan afgelopen jaar, hebben zich geen enkele incidenten voorgedaan en is alles netjes verlopen. Het aantal PINT leden is na dit festival ook weer behoorlijk aangegroeid. De teller staat nu op 3.850. Bekijk hieronder enkele foto’s van Rutger van den Hoofdakker.

Weekendtip Modeste Bier Festival Antwerpen

modeste-bierfestival-bg-nl1Terwijl velen van ons al voorzichtig in het bockbier zitten, is het dit weekend ook goed vertoeven in Antwerpen. Vandaag en morgen vindt van 11.00 tot 19.00 uur het Modeste Bier Festival plaats, georganiseerd door het Antwerps Bier College in samenwerking met Brouwerij De Koninck. Het festival is een eerbetoon aan Modeste Van den Bogaert, een brouwer die na de oorlog bij Brouwerij De Koninck in Antwerpen kwam werken. In de Boomgaardstraat vindt deze derde editie van het bierspektakel plaats. Naast bier proeven van bieren van 30 kleine brouwerijen staan er ook enkele bierige activiteiten op het programma.