PINT Bokbierfestival opnieuw groot succes

De 36e editie van het PINT Bokbierfestival in de Beurs van Berlage is zeer succesvol verlopen. Circa 11.550 bierliefhebbers hebben genoten van de 90 bockbieren van tientallen brouwerijen uit binnen- en buitenland. Uiteraard waren er diverse hoogtepunten zoals de verkiezing van de Beste Bockbieren van Nederland, boekpresentaties en interessante lezingen. Ondanks dat de hoeveelheid bockbier dat er dit jaar is geschonken wederom meer was dan afgelopen jaar, hebben zich geen enkele incidenten voorgedaan en is alles netjes verlopen. Het aantal PINT leden is na dit festival ook weer behoorlijk aangegroeid. De teller staat nu op 3.850. Bekijk hieronder enkele foto’s van Rutger van den Hoofdakker.

Bier beoordelen op geur en aroma
Ik ben zelf vrijdag even geweest en heb alleen aan het bockbier geroken…. en verder gemeentepils (oftewel water) gedronken. Waarom? Zoals de trouwe Facebook-vrienden inmiddels weten is deze bierliefhebber in hart en nieren zwanger. Ondanks dat diverse bierfanaten aangaven dat het echt niet zo erg is om een slonkje te drinken, doe ik dit niet. De kleine heeft namelijk echt nog niets om alcohol af te breken dus het kan niet anders dan dat het ongezond is. Bovendien heb ik een nieuwe uitdaging gevonden…. aan de geur en het aroma van het bier de smaak omschrijven. Natuurlijk zijn er bieren waarbij het aroma en de geur compleet anders zijn dan de smaak. Maar je komt er echt heel ver mee! Dus 80% van de smaak van een bier wordt bepaald door het aroma en de geur is compleet waar.

De komende maanden hou ik mij dus intensief bezig met het verder ontwikkelen van mijn reukvermogen wat mij straks na de zwangerschap ook weer heel veel wijze lessen heeft gebracht. Daar ben ik van overtuigd.

 

Lees ook:Bockbierproef: Budels Herfstbock
Lees ook:Bierliefhebber vindt kwaliteit bockbier goed
Lees ook:Beste Bockbieren van Nederland bekend!
Lees ook:Bier proeven: Adriaan Witbier
Lees ook:Prominent Oijen bier van de maand bij ABT

6 reacties op “PINT Bokbierfestival opnieuw groot succes

 1. joeri

  Prachtig om te horen dat er geen grote incidenten zijn geweest, ondanks dat er veel mensen naar toe zijn gegaan. Hier komen alleen mensen die Grote passie voor bier hebben, of verschillende bockbieren willen proeven, maar de grote zuipers blijven gelukkig achterwege. Hoort zeker niet bij speciale bieren. Als ik dit hoor kan ik net zo goed van genieten als een glas bier. Ook de complimenten voor de organisatie en natuurlijk al Die Vrijwilligers. Zonder deze mensen geen Festival. Ik hoop wel dat de vrijwilligers een kleine “vergoeding krijgen”voor wat ze gedaan hebben Dit verdienen ze echt. Chapeau iedereen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fred Schiphorst

  Als een van die vrijwilligers kan ik zeggen dat ik complimenten als deze, de goede sfeer en de gedachte dat we ook nu weer veel mensen kennis hebben laten met een veelheid aan bieren het belangrijkste vind. Het is ieder jaar weer aanpoten, maar ik doe het in elk geval altijd met veel genoegen!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Joyce

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Leuke uitdaging om nu op een ander manier met bier bezig te zijn…

    /   Beantwoorden  / 
 4. joeri

  Zo te lezen komt er een kleine beersommelier en bierdegusteerder bij. Het zal een spannende periode worden voor je. Met het zwangerschap op komst zal je natuurlijk wel iets rustiger aan moeten gaan doen. Wat zal je straks het meest missen tijdens je zwangerschap? bierproeven, festivals bezoeken, verslagen uitbrengen of iets anders.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Fiona de Lange

  Uiteraard het bier proeven en van bier genieten…. Op biergelegenheden kom ik gewoon… en ach als ik iets rustiger aan doe werk ik nog hard (hi hi). Ik krijg nu eenmaal energie als ik met bieractiviteiten bezig ben… of ik ‘t nu drink of niet. Nog maar 5,5 maand… wat is dat nou op een mensenleven ;-) en er komt iets prachtigs voor terug…

    /   Beantwoorden  / 
  1. joeri

   Probeer inderdaad nog zoveel mogelijk te genieten zolang het mogelijk is. En inderdaad van bieractiviteiten kreeg je veel energie van maar ook genoeg dorst.5 en halve maand dat begint opschieten. Spannend of het a boy of a girl wordt. In iedergeval een fijne periode gewenst en dat alles goed mag gaan. Dit is een goede reden om een goede Pint(of je) te nemen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.