Categorie: "Nieuw-Zeelandse bieren"

Vrouw uitgesloten van bierwedstrijd

In Nieuw Zeeland is een vrouw uitgesloten van een bierwedstrijd vanwege het feit dat zij vrouw is. Het voor mij oh zo geliefde Nieuw Zeeland heeft ineens een deukje opgelopen. Dit kan dus echt niet! De vrouw, genaamd Rachel Beer, wilde heel graag meedoen met een bierwedstrijd waarbij zelf een bier gebrouwen moest worden. Haar zelfgebrouwen bier genaamd Beer’s beer, werd uitgesloten van de wedstrijd vanwege het feit dat ze niet van het mannelijke geslacht is. Dit is dus gewoon discriminatie!

Speight’s beer naakt kalender in opspraak

Een nieuwe calender van het Nieuw-Zeelandse rugby team North Otago Rugby is in opspraak geraakt. Volgens de ‘Alcohol Advisory Council’, zoiets als de reclame code commissie, is de calender een goedkope promotie van het bekende bier Speight’s. Op de voorpagina zijn naakte rugby spelers te zien met allemaal bierflesjes van het Nieuw-Zeelandse biermerk. (foto Stuff.co.nz) 

Een brouwerijbezoek aan Arrow Brewing Company

In het vierde deel van NZ Craft Beer TV gaat de reis van Queenstown naar Arrowtown en wordt een bezoek gebracht aan Arrow Brewing Company. Interessante 10 minuten waarbij de brouwers Darryl Jones en John Timpany letterlijk een kijkje geven in de keuken en meer uitleg wordt gegeven over het brouwproces. Het kerstbier dat zij brouwen wordt door Luke en Kelly ter plekke bestempeld als beste bier ter wereld.

Bezoek aan Invercargill Brewery

Helemaal in het zuiden van Nieuw-Zeeland ligt Invercargill Brewery waarbij de aanvoerders van het rondje langs Nieuw-Zeelandse brouwerijen Luke Nicholas en Kelly Ryan spreken met de heren Steve Nally en Murray Cleghorn van deze indrukwekkende brouwerij met een grote diversiteit aan bieren en biersmaken en -stijlen. Voorbeelden zijn honingpils en diverse award-winnende fruitbieren. Bekijk wederom een mooie aflevering van New Zealand Craftbeer tv.

Brouwerijbezoeken in Nieuw-Zeeland

De grootste samenwerking ter wereld: 44 brouwerijen die gezamenlijk werken aan één bier Mash Up. Ik schreef al eerder over dit mooie initiatief. Inmiddels zijn er weer vervolg afleveringen gemaakt in de toer naar de Nieuw-Zeelandse brouwerijen. De brouwerij heren Luke Nicholas van Epic Brewing Company in Auckland en Kelly Ryan voormalig werknemer bij dezelfde brouwerij brengen een bezoek aan de Green Man Brewery in Dunedin. Een brouwerij die een van de zwaarste bieren brouwt van Nieuw-Zeeland en verschillende duurzaamheidsprijzen heeft gewonnen

Grootste wereldwijde biersamenwerking

Luke Nicholas van Kelly Ryan van Epic Brewing Company hebben samen met een camper in zeventien dagen door Nieuw-Zeeland getrokken en 44 kleine, onafhankelijke brouwerijen bezocht. Gezamenlijk hebben zij als ode aan de Nieuw-Zeelandse ambachtelijke brouwindustrie het nieuwe bier Mash Up gebrouwen. Deze grote samenwerking is Guinness Book of Record waardig. De tour door Nieuw-Zeeland is gefilmd en wordt in delen via internet uitgezonden. Het eerste deel met als startpunt Christchurch staat nu online via http://www.NZCraftBeer.TV!

Nieuw-Zeeland is niet biervrouw vriendelijk

Onlangs schreef ik meerdere blogberichten over de goede ontwikkelingen in de bierwereld van Nieuw-Zeeland. Er is mij echter één ding opgevallen zeker ook weer na het zien van de biercommercieel van een biermerk Tui in Nieuw-Zeeland (klik op lees verder om hem te zien! Overigens mannen jullie vinden deze echt leuk.) Ze hebben nog hele erge traditionele rollen als het om vrouw en man gaat en bierreclame. De mannen drinken bier. Ook tijdens een rondleiding bij Speights, de brouwgigant in Nieuw-Zeeland, zag ik dit terug in een promotiefilmpje van de brouwerij. Daar moeten ze dus nog wel meegaan in de tijd.

Founders Brewery: eerste biologische brouwerij

Tijdens mijn reis in Nieuw-Zeeland hebben we Founders Brewery bezocht, de eerste echte gecertificeerde biologische brouwerij in Nieuw-Zeeland en Australië. Bij het binnenkijken in de brouwerij val je van de ene in de andere verbazing. Met name over de beperkte ruimte die ze tot hun beschikking hebben en waarbinnen ze ‘zoveel’ bier brouwen. Ook de apparatuur is in sommige opzichten beperkt. En hoe ze dat oplossen is eigenlijk het bewijs van een staaltje goede organisatie.

Speight’s Brewery: de brouwgigant van Oceanië

Na mijn overzichtsartikel van de bierervaringen in Nieuw-Zeeland start ik mijn vervolgartikel met de brouwgigant van Oceanië Speight’s Brewery.  Overigens wil ik mijn vervolgartikelen duidelijk laten zien dat de bierwereld in Nieuw-Zeeland verandert en is veranderd. Het zal duidelijk worden dat de groei van ambachtelijke brouwerijen in Nieuw-Zeeland ook een verandering in de biermentaliteit teweeg brengt. Zo verdwijnt bijvoorbeeld het suiker uit het bier. Uiteraard nu eerst meer over Speight’s Brewery.

Geweldige bierervaringen.. I’m back!

Aan alle mooie dingen komt een einde. Zo ook aan mijn bijzondere en extreem lange reis aan de andere kant van de wereld. Heerlijk om weer terug te zijn en met jullie de mooie bierervaringen te delen. De komende dagen en weken is hierover veel terug te vinden op mijn blog uiteraard. Het is toch anders om met eigen ogen te zien hoe ze in Nieuw-Zeeland bezig zijn met bier dan het te lezen van internet. En natuurlijk de bieren te proeven!! Ik zal beginnen met wat high-lights die vervolgens de komende weken uitgebreider aan bod komen!