Grootste wereldwijde biersamenwerking

Luke Nicholas van Kelly Ryan van Epic Brewing Company hebben samen met een camper in zeventien dagen door Nieuw-Zeeland getrokken en 44 kleine, onafhankelijke brouwerijen bezocht. Gezamenlijk hebben zij als ode aan de Nieuw-Zeelandse ambachtelijke brouwindustrie het nieuwe bier Mash Up gebrouwen. Deze grote samenwerking is Guinness Book of Record waardig. De tour door Nieuw-Zeeland is gefilmd en wordt in delen via internet uitgezonden. Het eerste deel met als startpunt Christchurch staat nu online via http://www.NZCraftBeer.TV!  

Ten eerste is het al geweldig dat twee mensen één eigenaar en de ander sinds kort werkzaam bij een belangrijke Nieuw-Zeelandse brouwerij, andere brouwerijen gaan bezoeken en zoals zichtbaar is in de film met open armen worden ontvangen. De initiatiefnemers willen graag de spanning en passie van bier brouwen en de verschillende biersmaken die Nieuw-Zeeland rijk is aan de bierdrinker laten zien.   

Er is 4.500 kilometer afgelegd in 17 dagen. Serieus een prestatie! Alles wat er in de Nieuw-Zeelandse brouwindustrie in 2011 gebeurt, is in het nieuwe bier gestopt. Een New Zealand Pale Ale met een alcoholpercentage van 6 procent. Uiteraard voorzien van Nieuw-Zeelandse hop en Kiwi en Britse mout. Veel van de ’Kiwi’ brouwerijen zijn opgezet door voormalig Britse brouwers. Zij namen de brouwgeschiedenis en -inspiratie mee naar het prachtige Nieuw-Zeeland.

Het is eigenlijk ongelooflijk dat een land met een relatief jonge brouwgeschiedenis dit soort initiatieven ontplooit en al zover is. Serieus iets om wel jaloers op te zijn! Bekijk hieronder het eerste deel!

Bron: The Fullpint.com

Lees ook:‘s werelds eerste persoonlijke brouwmachine
Lees ook:Brouwerijbezoeken in Nieuw-Zeeland
Lees ook:Struise Brouwers introduceert nieuw bier
Lees ook:Reuzenbieren timmert aan de weg
Lees ook:Bezoek aan Invercargill Brewery

0 reacties op “Grootste wereldwijde biersamenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.