Categorie: "Alcohol vrij bier"

Bierdrinkers kiezen steeds vaker voor alcoholvrij bier

bierproevenUit het jaarlijks gehouden Nationaal Bieronderzoek in opdracht van Nederlandse Brouwers onder 500 bierdrinkers komt naar voren dat steeds meer bierdrinkers ook weleens voor alcoholvrij bier kiezen. In 2012 koos ruim één op de drie wel eens voor alcoholvrij bier, in 2013 is dat al bijna de helft (46%). De redenen om voor bier zonder alcohol te kiezen zijn divers. Van geen alcohol willen drinken (54%) tot geen alcohol mogen drinken (38%). Het imago van alcoholvrij bier is goed en speelt ieder jaar een kleinere rol om geen alcoholvrij bier te drinken. Dit bleek ook vorig jaar al uit het door bier.blog.nl gehouden onderzoek over motieven om alcoholvrij bier te drinken.

Bavaria zet alcoholvrij bier terug in schap tankstations

Image converted using ifftoanyTerwijl de bierverkoop met alcohol in het schap van het tankstation nog steeds niet mag, is alcoholvrij bier uiteraard geen probleem. Tot 1 november 2000 mochten tankstations bier verkopen. Sindsdien zijn alle soorten bier, inclusief alcoholvrij, verdwenen bij de tankstations. Bavaria brengt daar na 15 jaar afwezigheid verandering in. Vanaf nu zijn de varianten Bavaria 0.0% Original, Lemon en Wit verkrijgbaar in het overgrote deel van de tankstations in Nederland.

Grolsch lanceert Stender Red Orange

De bierbrouwers proberen al jaren met alcoholvrij en alcoholarme bieren de strijd aan te gaan met frisdrank. Oftewel ze vissen natuurlijk een beetje in dezelfde vijver. Grolsch had al de Stender, een alcoholarm bier, de Stender Lemon & Lime en komt nu met een nieuwe Stender-smaak, de Red Orange. Naar mijn idee zit dit ook weer in hetzelfde consumentensegment als de Radlers die nu ook massaal de Nederlandse markt opkomen.

Bavaria lanceert nieuw alcoholvrij bier 0.0% Gold

Bavaria heeft een nieuwe stap gezet in het alcoholvrij segment met de introductie van Bavaria 0.0% Gold. Het bier komt met hoparoma´s en lichtbittere smaak erg dichtbij een bier met alcohol, zo vonden ook meerdere journalisten gisteren tijdens de persbijeenkomst. Ik zou zeggen probeer ´t zelf uit. Erg benieuwd naar jullie mening. 

Nieuwe bierbehandeling voor alcoholvrij witbier

Na de cijfers over de toename van alcoholvrij bier is het de hoogste tijd voor een nieuwe bierbehandeling, oftewel Perfect Serve, voor alcoholvrij bier. Zeker ook omdat uit het onderzoek dat lekkeralcoholvrij.nl samen met bier.blog.nl via Servey Monkey heeft gedaan, blijkt dat 80% van de respondenten zich geen enkele situatie kan voorstellen waarop men zich zou schamen om een witbier te bestellen. Hoegaarden 0,0 presenteerde vandaag samen met Culiconsultant Kevin Strubbe (links) en TV-kok Robert Verweij (rechts) de nieuwe presentatie van alcoholvrij bier. Bekijk hieronder de video. (foto: Raldo Neven, Neven Fotografie)

Alcoholvrije biertest in zomernummer Elsevier

Gisteren lanceerde Nederlandse Brouwers het bericht dat de consumptie van alcoholvrij bier fors is toegenomen in 2011. Ben je benieuwd wat je nu qua smaak kunt verwachten van verschillende Nederlandse, Belgische en Duitse alcoholvrije bieren? In het zomernummer van Elsevier dat vanaf vandaag, 4 juli 2012, in de schappen ligt kom je daar heel wat meer over te weten.

Kinderchampagne versus kinderbier

Ondanks dat alcoholvrij bier 0,0! geen alcohol bevat is het drinken van alcoholvrij bier onder kinderen taboe. Dat komt door de associatie met bier met alcohol. Nu heb ik mijn gedachte hier de afgelopen weken eens over laten gaan echter ik denk toch dat we gewoonweg last hebben van een imagoprobleem met bier. Er is namelijk niemand die het storend vindt als kinderen, kinderchampagne gaan drinken. Dit is een algemeen geaccepteerd begrip.

Alcoholvrij bier gezonder dan frisdrank

De alcoholvrije biertesten vliegen je om de oren. In kranten, op TV en in magazines. Zelf heb ik ook al aan meerdere meegewerkt. Het blijft leuk om ze blind te proeven. De smaken van de verschillende alcoholvrije bieren liggen mijlen ver uit elkaar. Naar mijn idee is het dus lastig om te zeggen dat er een beste of slechtste is. In de Week van Felix Wilbrink (Weekeinde) in De Telegraaf van vandaag (16-6) heeft een groep consumenten alcoholvrije bieren beoordeeld. Interessant om een goede richtlijn te hebben. Smaak is subjectief. De één vindt een heel zoet alcoholvrij bier lekker en de ander is echt op zoek naar die serieuze vervanger voor pils met alcohol. Er is meer te vertellen. Alcoholvrij bier is namelijk op veel punten gezonder dan frisdrank. Hieronder leg ik aan de hand van cijfers uit waarom. Vul in de tussentijd het korte onderzoekje in (klik hier) over wat jij vindt van alcoholvrij bier. Er zijn zelfs prijzen te winnen.

Alcoholvrijshop.com en Bavaria starten online campagne

Als je aan het EK denkt denk je aan bier, maar dan weer niet aan alcoholvrij bier. Toch gaat alcoholvrijshop.com in samenwerking met Bavaria in de aanloop naar het EK-voetbal speciale online promotieacties houden. Bij een online bestelling van een 6-pack Bavaria alcoholvrij bier krijg je een glas en een set bierviltjes gratis. Nu de campagne nog voor alcoholvrij bier en ’t EK. Ik heb wel een idee.