Categorie: "Advertorial"

Actie Breda Bier levert €10.000 op voor Grote Kerk

bredabier restauratie kerk

De Breda Bier-actie van United Dutch Breweries en Albert Heijn voor de Grote Kerk heeft €10.000 opgeleverd. Dit bedrag is vorige week aan Eric Westenburg, voorzitter van Vrienden van de Grote Kerk, overhandigd.

In de zomer van 2015 zijn twintig Albert Heijn’s in de regio de 50 cl blikken van Breda Bier gaan verkopen. In samenwerking met United Dutch Breweries, de brouwer van Breda Bier, is er van ieder verkocht blik tien cent naar de Grote Kerk gegaan. Dit resulteerde in anderhalf jaar tijd in een bedrag van €10.000.

De vijf Heerlijkheden van Heineken bier

Heineken is voor iedereen een vertrouwd merk. Al sinds 1873 staat het bier op de bierkaart. Zelfs mijn vrienden uit Australië kennen het en bezoeken daarom maar al te graag de Heineken Brouwerij in Amsterdam. Maar wat maakt Heineken nou Heineken? En hoe waarborgen zij de kwaliteit van het bier? Wij gingen voor je op onderzoek en kwamen uit bij meesterbrouwer Willem van Waesberghe en de vijf Heineken’s Heerlijkheden.

Heerlijk Helder

Na het brouwen, rust het bier 21 dagen. Dit is langer dan andere pilseners en vandaar dat het bier er dan ook heel helder uitziet. “Bier wordt beter van rust. Hoe langer het rust, hoe beter en constanter de kwaliteit is,” zegt meesterbrouwer Willem van Waesberghe. “De helderheid is belangrijk voor het oog,” vervolgt hij, “omdat het oog ook proeft.”