Categorie: "Voorjaarsbieren"

De Molen Lentebok winnaar in Groningen

IMG_1948Op het Bierfestival Groningen is De Molen Lentebok uitgeroepen tot beste Lentebok van het bierfestival. Derek Walsh, Melissa Cole, Sander van Werkhoven en Cor Hooijmaaijers hebben de bieren als jury onder de loep genomen. Enerzijds werd gekeken of de bieren goed voldeden aan de Maybock-bierstijl en anderzijds of het bier uiteraard qua smaak goed in balans is. Voorjaarsbieren met Amerikaanse hop vielen bijvoorbeeld af voor de winst. Als winnaar kwam De Molen Lentebok uit de bus.

Muifelbrouwerij lanceert Muifel Lentebock

muifel LenteBokbier poster2Ik begreep van Burg Bieren dat veel brouwers dit jaar laat zijn met het brouwen en leveren van de lentebock en andere voorjaarsbieren. De lente heeft uiteraard even op zich laten wachten, wellicht dat dit heeft meegespeeld. Maar vanaf morgen treedt het voorjaar toch echt in! En daar past uiteraard een lentebier bij. In navolging van het kuitbier en Texels Springtij een compleet nieuw bier, de Muifel Lentebock van de Muifelbrouwerij.

De lente met… Texels Springtij

Texels_Springtij-30clNa het kuitbier laat ik zoals aangegeven een aantal lentebieren van Nederlandse bodem aan bod komen op mijn blog. Onder de noemer ‘De lente met’…. trap ik af met Texels Springtij, één die ik vorig jaar ook heb geproefd. Dit jaar heeft de Texelse bierbrouwerij de eerste Texels Springtij aangeboden aan Schapenboerderij Rozenhout.

Vierde jubileumbier Brouwerij De Leckere: Lentekuit

LentekuitSpeciaal ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van Brouwerij De Leckere lanceert zij met gastbrouwers een jubileumbier. Het vierde bier is samen met PINT-voorzitter Jeroen Carol-Visser gebrouwen, een Lentekuit. Vanaf zondag wordt het eindelijk voorjaar dus het is tijd voor de presentatie van de verschillende voorjaarsbieren op dit blog. Er volgen er dus meer….

De Lentebierwandelingen komen er weer aan

Lammetjesdag2013-fbWaren “vroeger” Bockbierfietstochten populair, tegenwoordig zijn het meer Bierwandelingen die georganiseerd worden. Deze ontwikkeling is mede ontstaan doordat er toch wat kanttekeningen werden gezet deelnemers met Bier op mee te laten deelnemen aan het verkeer. Ondanks dat er hiermee een wat kleinere actieradius bereikt kan worden, zijn ze niet minder gezellig en smakelijk. De komende Voorjaarsbierenperiode zijn er weer diverse wandelingen te maken. Ik noem er hier (willekeurig) twee.

Tweede Lekkerste Bier Meibockfestival 2012 uitgereikt

Toen bleek dat er twee bieren hetzelfde hoogste aantal punten hadden bij de competitie van het Lekkerste Bier van het Meibockfestival 2012, werd er ex aequo twee maal de eerste plaats uitgeroepen. Aangezien het team van PINT Regio Noord-Holland er de laatste jaren een gewoonte van heeft gemaakt deze oorkonde persoonlijk te overhandigen moesten ze twee keer op stap. In oktober werd de oorkonde in Engeland aan Barry Smith van de TigerTops Brewery overhandigd, afgelopen weekeinde was er een ander eiland aan de beurt.

Meibockfestival met record aan voorjaarsbieren

Poster: Nicole Warners

Over twee weken is het zover: het 14e Meibockfestival opent voor de derde keer in De Posthoornkerk te Amsterdam haar deuren om alle liefhebbers van voorjaarsbieren te voorzien van een grote keuze. Want ondanks dat we het over een seizoensbier hebben waarvan velen denken dat ze allemaal op elkaar lijken, kan ik melden dat het smaakpalet van het gebodene behoorlijk breed is!

Lentebierwandeling door Leidse binnenstad

In het najaar komen er steeds meer bokkentochten bij. Veelal met de fiets, maar omdat men met alcohol aan het verkeer deelneemt is er een trend gaande dat de fietstochten omgezet worden in wandelingen. Net zo leuk natuurlijk en inderdaad misschien wel beter. Aangezien voorjaarsbieren een steeds grotere bekendheid krijgen, is het niet vreemd dat daar ook activiteiten omheen worden georganiseerd. Eén daarvan is de eerste Lentebierwandeling in Leiden.

Het Meibockfestival goed bezocht

Archieffoto

De dertiende editie van het door PINT Regio Noord-Holland in samenwerking met Brouwerij De Prael georganiseerde Meibockfestival was met 650 liefhebbers (+75 ten opzichte van vorig jaar) goed bezocht. Wat wil je ook met het prachtige weer van gisteren en de geweldige entourage, dat de vaste locatie van het festival is geworden. De smaken leken dit jaar meer uiteen te lopen dan voorgaande edities…