De zomerhit van dit jaar komt van Grolsch

nederlands bierfestival 2017

Afgelopen weekend was het erg gezellig tijdens het Nederlandse bierproeffestival in Den Haag. Nederlands bier is hip en er is een hoop gaande. Nederlandse brouwers hebben lef en laten zien dat bier heel veelzijdig kan zijn. Ik ben in ieder geval onder de indruk.

Er was een ontzettend leuke mix van brouwers aanwezg. Natuurlijk waren de grote bekende namen aanwezig, maar ook de kleinere en lokale brouwers waren ook zeker goed vertegenwoordigd. Ik heb weer veel nieuwe dingen geproefd en het smaakt naar meer.

De sensatie van dit bierfestival was voor mij de  Weizen-IPA van Grolsch. Wat een waanzinnig lekkere combinatie is dat zeg. Zacht, romig en aangenaam bitter. Dit moet wel de zomerhit van 2017 en zijn en misschien ook wel van 2018. Met 6% is het ook nog eens goed doordrinkbaar.

Dit bier hoort tuis op ieder terras, bij alle strandtenten en natuurlijk in alle tuinen en andere buitenruimtes die er maar bestaan. Zodra de zon gaat schijnen, snak je naar dit verfrissende bier.

de zomerhit van grolsch weizen ipa

Een andere ‘uitschieter’ was de ‘upgrade chili & kaneel van de Haagse brouwerij Het Kwartje. Bij deze brouwerij zeggen ze vol trots  dat hun bieren vaak extremer en meer uitgesproken zijn en dat is zeker te proeven. Voor deze zware jongen moet je echt even gaan zitten. ‘Upgrade chili & kaneel is een American Double / Imperial Stout van 9.2%. Dat is nog niet zo heel spannend, maar de chili die aangenaam in je keel kriebelt is dat voor mij zeker wel, helemaal als daarna de zalvende smaak van kaneel doorkomt. Een beetje vreemd, zeer uitgesproken maar wel heel lekker.

brouwerij het kwartje den haag

nederlands bierproeffestival

neoboski

nederlands bierfestval den haag 2017

nederlands bierproeffestivak den haag 2017

Lees ook:Haags lentebierfestival smaakt naar meer
Lees ook:Een week lang Nederlands bier in de hoofdrol
Lees ook:Top 50 brouwerijen van Amerika bekendgemaakt
Lees ook:Opmerkelijk: ‘wij’ ontwerpen Chileens bier
Lees ook:Borefts bierfestival Bodegraven uniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.