Bier voor de koning

koningsbier tilburg

De oranje truien, regenponcho’s en mutsen zijn al uit de kast gehaald, mijn heupfles is tot aan de nok gevuld met whisky. Ik ben helemaal klaar voor Koningsnach en Koningsdag. Maar als ze ergens goed voorbereid zijn voor de 50ste verjaardag van de koning, dan is dat wel in Tilburg.

De Tilburgse brouwer LOC heeft speciaal voor Koningsdag een uniek bier gebrouwen. The Royal  is een Dutch Pale Ale, van 5%. Voor de bijzondere smaak en kleur en voor de 50e verjaardag van Koning Willem-Alexander zijn 50 sinaasappels toegevoegd.

koningsbier crooked spiderMocht je de komende dagen  in de buurt zijn van Tilburg, het bier is te koop bij diverse slijterijen en op Koningsdag is het zelfs verkrijgbaar op tap bij onder andere RAW, Burgemeester Jansen en Café Bakker.

Maar wacht dat is nog niet alles….. want ook in Wassenaar is er een speciaal verjaardagbier gebrouwen met de naam Willem V.0.

Niels Beekhuizen van Crooked Spider heeft niet lang hoeven nadenken over een recept. “Een oranjekleurig bier met 5.0 procent alcohol en 5.0 gram Kazbek hop per liter. Allemaal 5.0, want we vieren de 50ste verjaardag van de koning”, aldus Niels Beekhuizen.

Het bier is een pilsener-stijl bier, oranje tot amberkleurig gebrouwen met Kazbek hop. “Voor de extra fruitigheid hebben we sinaasappelschillen toegevoegd. Het resultaat is er naar; een fris en fruitig bier met een karaktervolle bittere afdronk”, aldus de brouwmeester van Crooked Spider

Het bier is gebrouwen in een gelimiteerde oplage. Het is vooral verkrijgbaar in de omgeving van Wassenaar. Heb je interesse? Neem dan contact opnemen met  Crooked Spider, via: [email protected].

 

Lees ook:Waarom mag de koning het Zwolse koningsbier niet proeven?
Lees ook:Verwelkom de zomerzon met bier en bbq in Bollenstreek
Lees ook:Haags lentebierfestival smaakt naar meer
Lees ook:Koninklijk bier in België niet in trek
Lees ook:ABT-bier van de maand: Schneider Weisse ‘Mein Nelson Sauvin’

2 reacties op “Bier voor de koning

 1. Sanne

  Dag Querine, ik wil je graag wat informatie sturen. Heb je een mail-adres?

    /   Beantwoorden  / 
 2. sanne

  Dag Querine,

  wij zouden jou graag uitnodigen voor een ‘special’ presentatie van de Scheldebrouwerij. Kun je -via de mail- even contact met mij opnemen?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.