Categorie: "Japanse bieren"

Japanners introduceren bevroren schuimkraag

Het wordt ook wel een slush bier genoemd. Bierbrouwer Kirin heeft met een bevroren schuimkraag dé manier gevonden om ervoor te zorgen dat het bier minimaal een halfuur ijskoud blijft. Misschien een goede uitvinding maar ik vind het er toch niet echt smakelijk uitzien. Mede omdat de ijslaag niet van het bier zelf komt.

Belgian Beer Weekend in Japan

Een mooi fenomeen, een Belgisch Bier Weekend in Japan. In maar liefst drie Japanse miljoenensteden namelijk Tokio, Osaka en Nagoya wordt in drie verschillende weekenden een Belgisch Bier Weekend georganiseerd. Malik Kusters afkomstig uit het Belgische Hasselt woont nu tien jaar in de Japanse hoofdstad en haalt zonder probleem Belgisch bier naar Japan!

Twee werelddelen lanceren samen Japanse IPA

Een mooi inititatief vanuit de brouwerswereld is het brouwen van een bier voor Japan. Aangezien er tijd nodig is om een bier te ontwikkelen en te brouwen is het pas sinds eind juli 2011 verkrijgbaar. Stone Brewing heeft in samenwerking met Baird en Ishii een IPA gebrouwen van 9,2% alcohol met groene thee. Afgelopen weekend heb ik met Japanners gesproken uit Tokyo; wat een kracht en drive komt er toch uit die mensen. “We moeten overleven en komen hier vast sterker uit”, was het antwoord op de vraag hoe het leven in Japan een half jaar na de verwoestende aardbeving was.