Categorie: "fruitbier"

Nieuw: Great Divide Peach Grand Cru

Great devide peachNaast de bierontwikkelingen in Europa hou ik zeker ook nieuwe bierintroducties in de VS in de gaten. Kijken waar ze aan de andere kant van de plas mee bezig zijn. Een belangrijke Craft Brewery in de VS, Great Divide Brewery, maakt niet alleen kwalitatief fantastische bieren maar komt uiteraard ook met de laatste biertrends. Het is dus zeker één van de brouwerijen om te volgen. Op basis van de perziken oogst deze zomer introduceert de brouwerij het nieuwe gelimiteerde bier: Great Divide Peach Grand Cru.   

Rouge, red of rood?

Terwijl sommige experts zeggen dat de hoogtijdagen voor fruitbieren voorbij zijn, kan de bierliefhebber genieten van het één na het andere nieuwe rode (fruit)bier. Alleen al aan de hand van de omzetstijging bij deze bieren, lijkt mij een nieuwe ‘red’, ‘rood’ of ‘rouge’ trend geboren. Ik denk dan ook dat deze markt pas in de kinderschoenen staat. Eenduidig is de biersmaak echter nog niet en de verwarring kan groot zijn. Niet alle rouges zijn namelijk even fruitig van smaak en ze hebben een ander stijl dan de fruitbieren. 

Leffe komt met fruitig seizoensbier

Na het Leffe Lentebier komt er nu ook een fruitige zomervariant, de Leffe Ruby, overigens niet nieuw. Of bierbrouwer AB InBev hier goed aan doet is maar de vraag. Uit de reacties op het Leffe Lentebier was de bierliefhebber er over het geheel genomen niet zo blij mee. Uiteindelijk spelen ze wel in op seizoenen en krijgt de bierdrinker de kans om eens wat anders te proeven. Overigens denk ik dat de zomervariant, waarbij aan het Leffe bier fruit is toegevoegd, niet voor iedereen is weggelegd.

Haal de zon in huis!

Allbottleslr2Alweer bijna een jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met de exotische bieren van Mongozo. Zo tegen de kerst vind ik het een mooi gebaar om bieren die Fairtrade zijn onder de aandacht te brengen. Het eerste dat mij destijds opviel was de exotische uitstraling en wijze van marketing. Alhoewel de exotische bierlijn, de fruitbieren, toch zoet zijn richt Mongozo zich niet op de vrouw. Bij het bezoeken van meerdere festivals heb ik mij behoorlijk verbaasd over de populariteit van dit bier in het buitenland. Niet zozeer vanwege de kwaliteit maar omdat mensen daar echt in de rij staan. En het toppunt was toch wel dat er op het festival in Brussel een Nederlandse vrouw bij de stand kwam die speciaal voor dit bier op het festival was.

Nieuwe trend in bierland?

liefmans ontherocksHet rosébier zorgde voor een ware hype en een nieuwe doelgroep. Gaat Liefmans met ‘Liefmans on the rocks’ een nieuwe trend zetten en cocktaildrinkers verleiden tot het drinken van bier? Het is al circa een jaar geleden geïntroduceerd en ik had er weleens van gehoord maar gisteren kwam het ineens wel heel dichtbij. In Brussel reed ik een billboard voorbij en dacht: ‘zag ik dat nu goed?’ Bier met ijs. Of liever gezegd ijs met bier. Een vreemde combinatie maar wel gedurfd. Het kan maar zo zijn dat Liefmans een nieuwe markt  te pakken heeft. Benieuwd naar hoe deze trend loopt ga ik contact zoeken. Wat denk jij?  

Kriekenbier is toch echt passé?

kriekmaxHoudt een echte bierliefhebber van Kriekenbier. Tot nog toe ben ik nog niemand tegen gekomen die zich daar echt op verheugd. Bij de slijter om de hoek was een vertegenwoordiger langs geweest voor Kriek Max van Brouwerij Bockor. Dit bier was volgens het verkoopaffiche nieuw aan de bierlijn toegevoegd. Het heeft al wel een zilveren beer award gewonnen in 2009. Waarschijnlijk had de groothandel het bier ’nieuw in het assortiment’?

Belgische brouwer zorgt voor Oranjebier?

baviknewEnige tijd geleden werd er hier en daar weleens gesproken over het samenvoegen van België en Nederland. Dit vanwege de grote politieke problemen bij onze zuiderburen. Brouwerij Bavik probeert met de lancering van nieuw oranjebier toenadering te zoeken tot Nederland. Of is het profiteren van het verwachte Nederlandse succes tijdens het WK voetbal?