Categorie: "Amerikaanse bieren"

Raging Bitch, zelfs wijndrinkers houden van haar

raging bitch, amerikaans bier, flying dog brouwerij

Gisteravond stond ik oog in oog met een oude bekende. Dit speciaalbier had ik zeker niet verwacht op het feest.

Gewoon een gezellig samenkomen met wat te eten en drinken. Niets bijzonders. Het werd een buitengewoon gezellige avond met hele interessante ingrediënten. Want naast de standaard wijnen en kratjes bier, was er ook nog een doos vol speciaalbieren.

Wel grappig om te zien dat iedereen wel wil kijken, maar niet durft te drinken. De gastvrouwen moesten ons dwingen om toch gewoon te pakken waar we trek in hadden. Dat liet ik mij geen twee keer zeggen en greep naar Raging Bitch van Flying Dog.

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik dit bier voor het eerst gedronken heb en eigenlijk was ik het alweer vergeten. Maar het smaakt gewoonweg verrukkelijk! En ik was niet de enige die dat beaamde. Ik heb het bier gedeeld met gepassioneerde wijndrinkers, die vol verbazing uitriepen dat ze dit wel vaker konden drinken. En wat waren de etiketten toch mooi. Ze raakten er maar niet over uitgesproken.

Wat een slimme zet, die doos met speciaalbieren. Het leidde niet alleen tot hele leuke en originele gesprekken, ook de wijndrinkers hebben zelf kunnen ondervinden hoe lekker bier kan zijn. En ik heb weer een oude liefde teruggevonden. Kortom een zeer geslaagd feest.

Drink een Stout op International Stout Day

StoutDay2013-300x281Het is vandaag International Stout Day waarop speciale en uitgebreide aandacht wordt geschonken aan het stout bier. Nog leuker was het daarom dat vanavond op RTL4, EditieNL aandacht werd besteed aan de Naughty Stout, het dinerbier. Voor het derde jaar op rij wordt op 8 november wereldwijd via vele activiteiten aandacht besteed aan dit donkere type bier.

Medailleregen voor België en Nederland op Brussels Beer Challenge

IMG_4058De medailles zijn bekend met meer dan prachtige resultaten voor België en Nederland. In totaal werden 592 bieren ingezonden uit 15 verschillende landen. Een 50-koppige jury is dagen bezig geweest om alle bieren goed te beoordelen. Tijdens de 2e editie sleepte België 20 gouden, 15 zilveren en 16 bronzen medailles in de wacht. Ook kregen 15 Belgische bieren een eervolle vermelding. Nederland ging naar huis met een gouden medaille voor de Bronckhorster Nightporter van Brouwerij Rodenburg en de Jopen Jacobus RPA van de Jopen Brouwerij. Zilver was er voor Duits & Lauret Stout van Duits & Lauret en de Jopen Extra Stout van de Jopen Brouwerij. 

Amerikaanse Trappistenbrouwerij Spencer krijgt exclusieve label

Spencer-Trappist-LabelVorige week kwam het nieuws op dit blog al naar buiten dat in de VS het eerste officieel erkende trappistenbier Spencer eraan zit te komen. Woordvoerder François de Harenne, van de Internationale Vereniging Trappist, die over het trappistenerfgoed waakt, bevestigt tegenover de Belgische krant De Tijd dat zij inderdaad het exclusieve label krijgen.  

Eerste Amerikaanse trappistenbrouwerij een feit?

Spencer-Trappist-Ale-960x866Op diverse Amerikaanse websites waaronder Beerstreetjournal verschijnt de laatste twaalf uur het bericht dat The Saint Joseph Abbey in Spencer nu officieel een trappistenbrouwerij is geworden. Op de bevoegde website is dit bericht echter nog niet bevestigd. Met dit nieuws zou de eerste Trappistenbrouwerij in de VS een feit zijn. Met hulp en advies van de Belgische trappistenbrouwerij Chimay is het eerste bier, de Spencer Trappist Ale, in ieder geval gebrouwen. 

Bierbrouwers hebben last van Amerikaanse Shutdown

amerikaansevlagDe wereldwijde bierindustrie heeft momenteel behoorlijk veel last van de Amerikaanse Shutdown, tenminste als je net bezig bent met de lancering van een nieuw bier of de import van een bier naar de USA. En dat zijn er toch aanzienlijk wat. Zo kunnen bierbrouwers uit Europa, zo weet ik van een aantal Belgische brouwerijen, momenteel lang wachten op de benodigde goedkeuring voor de invoer van hun bier. Ook Amerikaanse brouwerijen die nieuwe bieren op de markt brengen zijn gedwongen dit uit te stellen aangezien er momenteel geen enkele bierlicentie wordt verstrekt. Zo kwam bijvoorbeeld het bericht naar buiten dat Hopworks Restaurant en brewpub twee nieuwe ales niet kan lanceren omdat zij nog altijd wacht op de benodigde goedkeuring. Ook een nieuwe Belgian IPA van de Lonerider Brewing Company kan door de shutdown nog niet de markt op.

De beste Amerikaanse bieren in 2013

gabf13_logo_insideDe afgelopen dagen vond de 27ste editie van het Great American Beer Festival (GABF) plaats in Denver. Traditioneel vindt tegelijkertijd ook de grootste Amerikaanse biercompetitie plaats waarin dit jaar alle records werden verbroken. De winnaarslijst is erg handig om aan de hand daarvan eens wat Amerikaanse bieren te proberen. Maar liefst 201 bierexperts uit 11 landen hebben in totaal 4.809 bierinzendingen van 745 brouwerijen uit 49 Amerikaanse Staten beoordeeld! Deze werden ingedeeld in 84 biercategorieën waarvan met 252 inzendingen de American-style IPA de populairste categorie betrof. Voor een overzicht van alle winnaars klik hier. Er zitten inderdaad heel wat mooie bieren bij die ik zelf in de VS ook meer dan geweldig vond. De statistieken van het festival zijn ook indrukwekkend. 

Terug van weggeweest…

IMG_3806Trouwe lezers van dit blog: de stilte is weer voorbij hoor…. Na mijn bezoek aan New York ben ik weer up and running en lezen jullie vandaag nog de eerste berichten op mijn blog. Ook New York is helemaal into craft beer. Genoeg geweldige biercafés te vinden in verschillende wijken van Manhattan tot Brooklyn.

Hoe ver is New York met craft beer?

ny beerVandaag en de komende dagen ben ik niet in Nederland maar zal ik mijn tijd doorbrengen in New York. Een zeer vervelende plek inderdaad. Dus dat zal de reden zijn dat ik dit jaar alle bockbieropeningen moet missen. Wel weer jammer. Gelukkig is er voorlopig nog bockbier in overschot dus ik zal ze zeker niet missen. Na Chicago ben ik erg benieuwd hoe Craft Beer in de Big Apple zich aan het bewegen is.