Categorie: "Dubbel bier"

Heiloo weer een bier rijker

Vlnr: Theo, Bert, René en Bart (foto: Eline Boulonois)

Na vorig jaar hun eerste bier geïntroduceerd te hebben, vonden de heren van Stichting Brouwerij Heyloo het afgelopen donderdag tijd worden voor een tweede. Aangezien de stichting naast het produceren van bier tevens als doel heeft historisch Heiloo te promoten, werd deze gelegenheid gehouden op hetzelfde grondgebied als waar het kasteel heeft gestaan welk het etiket siert: Landgoed Ter Coulster.

(Pre) nieuw bier Brouwerij Egmond

Etiket Kwade Wouter

Morgen, zaterdag 9 juni, vindt in Egmond aan den Hoef – tezamen met de Hoever Kunstmarkt – het Slotfestijn plaats, ofwel “Egmond in de Middeleeuwen”. Naast de vele activiteiten die er deze dag tussen 12:00 en 17:00 uur in en om het Slotkapel te beleven zijn, zal het proefbrouwsel van de Egmondse Dubbel van Sancti Adalberti, Kwade Wouter te proeven zijn.

Muifelbrouwerij en slijterij Zeewijck lanceren nieuw bier

Twee jaar na het lanceren van de ’1865 Breesaap Tripel’ lanceren Martin Ostendorf van de Muifelbrouwerij en Richard Blesgraaf van Slijterij & Wijnhuis Zeewijck het volgende bier in de speciaalbier lijn: ‘1851 Bik & Arnold Dubbel’. Een toegankelijk dubbel bruin bier waarbij de rijke geschiedenis van de gemeente Velsen wederom centraal staat.

Nederland 7 deugden rijker

De winkel

Nadat Brouwerij De 7 Deugden al acte de présence had gegeven op het Noord-Hollands Bierfestival, stond afgelopen zaterdag de officiële opening op de agenda. Het was in het gebouw achter woonhuizen in de wijk Osdorp te Amsterdam erg druk met (kennelijk) vrienden, kennissen en buurtbewoners, want veel mensen uit de bierwereld waren er niet. Evengoed waren er toch drie PINT-regiovoorzitters aanwezig en heb ik even twee (andere) brouwers gesproken. Maar er moest natuurlijk ook geproefd worden….

Waterloo Double Dark: ‘rustig’ bier

WaterloodoubleUiteraard smaken verschillen. De Waterloo Double Dark van brouwerij Du Bocq is niet helemaal mijn smaak. Ik vond het een redelijk vlak bier. Er zat geen uitgesproken smaak in. Als je op zoek bent naar een ‘rustig’ bier dat geen complexe smaak heeft, dan is dit jouw bier. Het alcoholpercentage is maar liefst 8,5% en dit proef je absoluut niet. Een mooi kunstje van de brouwers dus.

Bierhistorie Delft komt met nieuw bier

PbierDelft heeft er een nieuw bier bij: het Delfts Dubbel Gerste. Een bijzonder bier dat door Aad van der Hoeven van Bierhistorie Delft op de markt wordt gebracht onder de naam ‘De Gekroonde P’. Aad heeft in het archief van de familie Van Berckel een orgineel recept gevonden van bier dat men rond 1890 brouwde onder de naam Dubbel Gerste.

St. Bernardus Abt 12: fruitig donker bier

abt12Tijdens de wintermaanden is de St. Bernardus Abt 12 een heerlijk bier om te drinken. Dit bier valt niet onder de winter- of kerstbieren maar zou bij uitstek qua smaak wel in deze groep kunnen vallen. Dit donkere zoete bier is een quadrupel met hoge gisting. Heerlijk bier om op fles te bewaren en na een paar jaar uit de kast te halen.

Bierblog live!

bierVanaf vandaag ga ik, Fiona de Lange, ja een vrouw!!, jullie live volledig op de hoogte houden van alles over bier, bierbrouwerijen, speciaalbieren, bierevenementen, nieuwe producten, bier & gezondheid, bierverkooppunten, cafés en festivals noem maar op! Bekijk ook de rubrieken!
Ik ben een bierliefhebber op en top en vond het meer dan de hoogste tijd om één platform te bieden waar alles over bier te vinden is. En met alles, bedoel ik ook alles. Dus niet alleen informatieverstrekking maar juist ook het DELEN van ervaringen vind ik belangrijk. Een blog voor en door bierliefhebbers. Daarnaast wil ik ook iedereen die niet van bier houdt overtuigen dat er altijd één biertje is dat je lekker vindt!
Ik nodig iedereen uit om mee te bloggen!