Muifelbrouwerij en slijterij Zeewijck lanceren nieuw bier

Twee jaar na het lanceren van de ’1865 Breesaap Tripel’ lanceren Martin Ostendorf van de Muifelbrouwerij en Richard Blesgraaf van Slijterij & Wijnhuis Zeewijck het volgende bier in de speciaalbier lijn: ‘1851 Bik & Arnold Dubbel’. Een toegankelijk dubbel bruin bier waarbij de rijke geschiedenis van de gemeente Velsen wederom centraal staat.

Historie
Het verhaal gaat terug in de geschiedenis van IJmuiden toen de zwagers Adrianus Bik en Jan Willem Arnold in 1851 de Breesaap kochten. Daarvan staan zij later een groot deel af aan de Amsterdamsche Kanaal Maatschappij, zodat deze in staat is het Noordzeekanaal te graven. De heren Bik en Arnold waren echte pioniers en ondernemers en bewezen elke keer weer dat zij in sociaal opzicht zeer betrokken waren bij de ontwikkeling het nu huidige IJmuiden. Beiden waren zeer begaan met het lot van de toenmalige bewoners. In 1867 werd door de heren de Burgerlijke Maatschappij opgericht waarin bijna 145 hectare van het grondgebied ‘de Breesaap’ ten zuiden van het kanaal werd ondergebracht. Dat stuk grond vormt het hart van het latere IJmuiden. Het terrein wordt gedeeltelijk geëgaliseerd om er woningbouw en industrie te kunnen vestigen.

1851 Bik & Arnold Dubbel
Dit krachtige donkere bier beschikt over een subtiele kruidigheid en levert door de speciale gecarameliseerde moutsoorten een grote smaakdiversiteit op. Volgens de brouwer is dit bier in vergelijking met andere dubbels niet overdreven zoet van smaak, zeker gezien het wat hogere alcoholpercentage van 8,5%. De 1851 Bik & Arnold Dubbel en 1865 Breesaap Tripel zijn verkrijgbaar bij plaatselijke horecagelegenheden. Meer informatie hierover is te vinden via www.zeewijck.nl. Op 30 januari 2012 vindt de officiële introductie in Grand Café Kruiten plaats, in aanwezigheid van wethouders Mevr. A. Baervelt en Dhr.Verkaik.

Bron: Muifel Brouwerij

Lees ook:Nieuwe Tripel van Nederlandse bodem
Lees ook:Brouwerij Maallust introduceert nieuw bier
Lees ook:Heiloo weer een bier rijker
Lees ook:Bieractie top drie week 47
Lees ook:Derde Arnulfus bier op de markt

3 reacties op “Muifelbrouwerij en slijterij Zeewijck lanceren nieuw bier

 1. Ton van Oorschot

  Fiona, vermeldt er even bij dat het bier bij brouwerij de 3 Horne gebrouwen wordt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Bij deze heb jij dit al gedaan ;-)

     /   Beantwoorden  / 
 2. Ho-even

  Het is ook gebrouwen bij Klein Duimpje

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.