Categorie: "Australische bieren"

Australië en ‘craft beer’

Tijdens de vakantieperiode is het een mooie gelegenheid om een rondje rond de wereld te gaan en te bekijken hoe andere landen het doen op biergebied. Niet alleen in Europa en de VS groeit speciaalbier maar ook in werelddelen als Australië, dat toch vooral echt een pilsmarkt heeft, is de grote diversiteit aan biersmaken booming.

Fout in website zorgt voor goedkoop bier

Veel mensen in Australie dachten goedkoop hun kerstkado te bestellen! 24 flesjes van het speciale James Squire bier voor 16 Australische dollars, oftewel zo’n 12 euro. Nu denk je misschien zo goedkoop is dat niet. Normaliter betaal je voor 24 flesjes circa 55 dollar (41 euro). Vandaar dat het bier zo snel was uitverkocht dat de online supermarktketen ging uitzoeken wat er precies aan de hand was. Al gauw zagen ze dat op de website een foutieve prijs stond vermeld. Supermarktketen Coles roept eigenlijk alleen, foutje bedankt en wil het bier niet voor de aangeboden prijs meegeven.

Vrouwelijke brouwers staan op in Australië

Een bericht waar ik blij van wordt! Het is niet alleen in Nederland dat er meer vrouwen het initiatief nemen om zelf bier te gaan brouwen. Ook in Australië is de opkomst van vrouwelijke brouwsters groot. Het grappige is dat ook deze dames vooral worden gestimuleerd door de mannelijke insteek van biermarketing door grote brouwconcerns. Niks geen light bier of poezelige plaatjes, nee.. echte smaak door middel van kruiden en aroma’s. Daarbij heeft de opkomst van biercafé’s er voor gezorgd dat vrouwen vaker bij elkaar komen en gaan praten over wat er in hun ogen mist.

Onrust bij werknemers Foster’s

De werknemers bij Foster’s brewery in Melbourne zijn niet al te zeker over het behouden van hun werk bij de historische brouwerij. De meeste van de 250 medewerkers van het Australische biericoon werden wakker en kregen het nieuws via de media te horen. Natuurlijk waren de werknemers op de hoogte van de geplande overname door bierconcern SABMiller, maar de dag dat het dan ook echt gebeurde kwam bij de meesten hard aan.

SABMiller doet vijandig bod op Foster’s

Bierconcern SABMiller, o.a. bekend van Grolsch en Peroni) legt zich niet neer bij het verwerpen van het eerdere overnamebod van Foster’s. Afgelopen woensdag deed zij een vijandige overname op de Australische bierbrouwer. Dit betekent dat zij zich over de hoofden van het bestuur rechtstreeks tot de aandeelhouders richt. Eerder werd door hen een bod van 4,90 Australische dollar per aandeel wat neerkomt op een bedrijfswaardering van 7 miljard euro verworpen.

Bierdrinkende Holly Valance boegbeeld Foster’s Gold

Leuk een brouwer die ‘t aandurft om een vrouw als boegbeeld van een reclame voor een nieuw bier in te zetten. En dan zonder dit direct in een stereotypering te plaatsen. De Australische bierbrouwer Foster’s heeft de 28-jarige zangeres en actrice Holly Valance van top tot teen in het goud vastgelegd voor de lancering van Fosters Gold. (foto: © Foster’s Gold) 

Moderne biercommercial van Pure Blond

Een blond bier van de Fosters Group, Pure Blond, heeft naar mijn idee een commercial gemaakt die natuur combineert met hip en trendy. Het lijkt simpel, toch echt heel knap bedacht. Overigens moest ik bij de start van de commercial aan een ander Nederlands biermerk denken. Begrijpen jullie welke ik bedoel? Zou de inspiratie hier vandaan zijn gekomen? Overigens groeit dit biermerk razendsnel down under. Wellicht ook doordat er 70% minder koolhydragen in zit. Dit pure blondje zoekt in de commercial gelukkig niet alleen de man.