Categorie: "Bierfestivals"

Brugs bierfestival, mooi, mooier, mooist

gings bier met gingseng

Afgelopen weekend heb ik mij prima vermaakt in Brugge, zo goed zelfs dat ik mij afvraag wat ik de afgelopen 9 jaar gedaan heb rond deze tijd. Mijn eerste bezoek aan het Brugs bierfestival was zonder twijfel een van de leukste bezoeken aan Brugge.

Nog net geen 500 bieren, ongeveer 90 verschillende brouwers en rond de 20.000 bezoekers. Dat klinkt misschien als een explosieve combinatie, 3 fonteinen lambik bier festival bruggemaar gelukkig waren het vooral de smaken die knalden. De sfeer was perfect. Bezoekers uit alle hoeken en gaten van de wereld kwam je tegen. Jong, oud, man en vrouw. En dat allemaal in het historische centrum van Brugge. Toegang betalen was niet nodig, het was voor iedereen gratis te bezoeken en voor de prijs vaste prijs van € 1.80 kon je je glas laten vullen met de meest bijzondere bieren. Zelfs de lambikbieren van brouwerij 3 fonteinen en de Trappist van Westvleteren.

Een rondje om de wereld in ruim 80 soorten bier, het kan zondag in Breda

breda

Wat een verademing, een bierfestival waar geen munten voor nodig zijn. Hoe praktisch het misschien ook  is, ik vind festivalmunten gewoon stom. Ik koop er standaard teveel en dat is natuurlijk heel dom, want uitgegeven munten worden niet teruggenomen.  Daarom is het zo fijn dat de mannen en vrouwen van het internationale bierfestival in Breda niet meedoen aan deze ellende.

Voor mij is dat al reden genoeg om zondag een kijkje te gaan nemen. De zon gaat schijnen, de regen blijft weg, dus dat beloofd een fijne dag op het terras te worden. Ik weet zeker dat er voor iedereen wel een lekker bier te vinden is. Heb je tijdens je vakantie een fijn biertje gedronken, maar kan het hier niet meer vinden? Grote kans dat je het zondag gewoon kan bestellen. Want er is bier te vinden uit wel 25 landen! Maar natuurlijk is ook heerlijk Nederlands bier te krijgen.

Nog een reden nodig om te gaan? Het is festival is helemaal gratis. Dus geen munten, geen kaarten, aanmelden is niet nodig. Het wordt gewoon ouderwets en ongecompliceerd lekker en gezellig!

Praktische informatie:
Het bierfestival wordt zondag 14 augustus gehouden  van 12.00 tot 22.00 uur aan de grote markt in Breda

Haarlem culinair, een bijzonder speciaalbierfestival

Proefglas-speciaalbier-festival-e1468340114486-450x460

Zin in iets lekkers? Zin in iets leuks? Haarlem is komend weekend misschien wel het culinaire middelpunt van Nederland. Ruim twintig Nederlandse brouwerijen presenteren de lekkerste bieren. Natuurlijk zal Jopen niet ontbreken, maar je kunt ook bieren verwachten van onder andere: Bierbrouwerij De Arn, Bax Bier, Brouwerij Hommeles, Briljant Brouwhuis, Largum, Van Moll en Uiltje Brewing Company.

Geen zin in de kerstmarkt? Kom bier proeven in Delft!

De mooiste Nederlandse winterbieren proeven in DelftWarmtrecord op warmterecod wordt verbroken. Voor mijn gevoel is het nog nooit zo warm geweest rond deze tijd van het jaar. Kerst is ook dit jaar niet wit, maar ondertussen breekt de winter maandag 21 december toch echt aan.

Om dit te vieren kan ik iedereen aanraden om zaterdag naar Delft te komen. Waarom? Omdat je dan het perfecte excuus hebt om onder het jaarlijkse bezoek aan de kerstmarkt uit te komen. Op  19 december opent de Oude kerk in Delft de deuren namelijk voor heerlijk Hollandse (winter)bieren. Je kunt kennismaken met onder andere:

 • Brouwerij de Molen
 • Brouwerij het Uiltje
 • Kaapse Brouwers
 • Raven Bone Hill
 • vandeStreek bier
 • Brouwerij Jopen
 • Brouwerij Kwartje
 • Brouwerij de Natte Gijt
 • Brouwerij Rodenburg
 • Oedipus Brewing
 • Brouwerij Pampus

Praktische informatie

Tickets zijn online verkrijgbaar en kosten 12,50 euro voor 3 muntjes, een glas en een festivalboekje. Voor 20 euro krijg je in totaal 7 munten.

Tijd: 14.00 – 20.00 uur

Locatie:  Oude Kerk Delft

Oirschot even centrum van Brabants bier

Brabants bierfestival 2015

Nog geen plannen voor Hemelvaart? In Brabant kun je genieten van heerlijke speciaalbiertjes tijdens de derde editie van het Brabants Bierfestival.

Het Brabants Bierfestival wil iedereen kennis laten maken met de diversiteit aan geuren en smaken die de Brabantse brouwers te bieden hebben. Van witbier tot lentbock, van dubbel tot tripel, en van zoet fruitbier tot bitter blond. Als het maar uit Brabant komt. Met een proefglaasje in de hand kan iedereen kennis maken met één van de ongeveer 50 bieren die uit het vat of fles geschonken worden.

Naast lekkere bieren, live muziek en een rondleiding door de brouwerij, is er ook een ludieke veiling van oude brouwerijartikelen. Reden genoeg om een kijkje te nemen.

Wat : Brabants Bierfestival
Wanneer : Hemelvaartsdag – donderdag 14 mei 2015 van 12:00 tot 20:00 uur.
Waar : Van De Oirsprong, Koestraat, Oirschot
Entree : Gratis. Voor een proefglaasje betaalt u 2 euro borg.

19-1-2014: Winterbierfestival Gouda

Pint2Het lijkt nog ver weg maar over een paar weken vindt alweer het jaarlijkse PINT Winterbierfestival plaats in Gouda op zondag 19 januari 2014! Van 13.00 tot 19.00 uur kan je genieten van circa 90 winterbieren van tientallen brouwerijen. De 21ste editie van het bierfestival wordt georganiseerd door bierconsumentenvereniging PINT.

Weekendtips: volop winterbierfestivals

haarlems winterbier festivalWil je graag in winterse en bierige sferen komen dit weekend dan kan je je hart ophalen! Er zijn meerdere festivals waaraan je een bezoekje kunt brengen. Zo vindt vandaag en morgen het Kerstbierfestival in Essen plaats. Een prachtige plek met een aanbod van tussen de 150 en 170 verschillende kerst- en winterbieren. Is Essen te ver dan is het Winterbierfestival in Haarlem op het Hortusplein voor de Jopenkerk nog een mooi bierfestijn.

PINT Bokbierfestival vandaag van start!

????????????????????Dit weekend start de 36e editie van het PINT Bokbierfestival in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Ieder jaar weer bezoeken duizenden liefhebbers uit binnen- en buitenland dit belangrijke bockbierfestival in Nederland. De deuren gaan open om 17.00 uur en sluiten zondag 27 oktober om 19.00 uur. Er zijn circa 90 bockbieren te proeven van tientallen Nederlandse, Belgische en Duitse brouwerijen. Traditioneel buigt een comité van bierexperts zich dit weekend ook over de vraag welk bockbier technisch het beste gebrouwen is en zich dus het Beste bockbier van Nederland mag noemen.