Categorie: "Bier proeven"

Budels en Heineken alcoholvrij als beste getest

alcohol vrij bier _2

Alcoholvrije bieren zijn niet meer weg te denken. Bijna ieder biermerkt biedt wel een alcoholvrije variant aan en ook in het café kijkt niemand (meer) vreemd op als je een alcoholvrij biertje bestelt.

Maar welk biertje is nou het lekkerst? Met al die verschillende soorten wordt kiezen steeds lastiger.
Je kunt ze natuurlijk allemaal zelf gaan proeven. Maar heb je daar geen zin in of tijd voor? Dan heb ik goed nieuws.
De Consumentenbond liet voor het juni-nummer van de Consumentengids 41 proefpersonen 10 soorten alcoholvrije bieren proeven. Hieronder de net gelanceerde Grolsch 0,0%, Jupiler 0,0% en Heineken 0,0.

Live bier proeven via Facebook

bierproeven via facebook

Wil jij best graag naar een bierproeverij of bierfestival? Maar heb je geen tijd of kun je geen oppas vinden? Misschien organiseert MITRA vrijdag 19 mei wel een evenement voor jou, namelijk een online bierproeverij.

Je hoeft voor dit evenement  helemaal nergens heen,  je kunt gewoon vanaf de bank, stoel of zitzak meedoen aan deze bierproeverij. Het enige wat je nodig hebt  is het speciale MITRA-proeverijpakket ( € 9,99) Dit is online te bestellen, maar ook in de winkels te koop.

Voor dit evenement  zijn zes biercategorieën gedefinieerd:

  • Soepel & Subtiel,
  • Fris & Fruitig,
  • Amber & Elegant,
  • Blond & Krachtig,
  • Donker & Rijk,
  • Intens & Uitdagend.

Tijdens de live proeverij op Facebook wordt je meegenomen op reis door het gevarieerde bierlandschap , kun je live vragen stellen en kom je meer te weten over  mogelijke bier-spijs-combinaties.

Vrijdag 19 mei vanaf 20.00 uur via de Facebookpagina van de week van het Nederlandse bier.

 

Vier het Nederlandse bier

week van het nederlandse bier

Jajaja het is weer zo ver, de week van het Nederlandse bier is er weer. De komende 3 dagen kun je in Den Haag helemaal losgaan tijdens het Nederlands Bierproeffestival. Ruim 40 Nederlandse brouwerijen samen onder een dak zijn goed voor ongeveer 250 soorten bier.

Ik heb er zin en met mij velen. De kaarten voor het festival gaan hard, alleen voor zaterdagmiddag zijn er nog kaarten beschikbaar.

Mocht je naar Den Haag komen, ga dan ook langs bij een van de restaurants die een speciale bier-spijscombinatie op de kaart hebben staan tijdens de week van het Nederlandse bier.

In aanloop naar de Week van het Nederlandse bier benaderde  Arvid Bergström (gediplomeerd internationaal biersommelier en chef-kok) twintig Haagse chef-koks  om op zoek te gaan naar het perfecte biertje voor hun specialiteieten. De komende week worden die heerlijke bier-spijscombinaties gepresenteerd in de volgende restaurants:

Le Breton

Oker

Haags Filmhuis

Le café

Momfer de Mol

Café Restaurant Rootz

Restaurant M

Da Braccini

De Sierkan

Zebedeus

Restaurant Durq 

Franklin

Schlemmer

Central Park by Ron Blaauw

Lokaal Duinoord

Palmette

Hoender en Hop

Kom je niet naar Den Haag , dan weet ik bijna zeker dat ook bij jou in de buurt wel wat te beleven is. Op de website van de week van het Nederlandse bier vind je een overzicht van alle activiteiten.

 

Paracetamol en bier

bier pijnstiller

Deze week begon met wel opmerkelijk goed nieuws. Bier blijkt een betere pijnstiller te zijn dan paracetamol.  Als je pijn hebt, kunnen een paar biertjes die met een kwart verzachten. Dat staat in een onderzoek van de universiteit van de Britse stad Greenwich.

Goed nieuws lijkt mij, zeker nu de week van het Nederlandse bier voor de deur staat. Van 11 tot en met 21 mei is er weer van alles te beleven door heel Nederland. Van grote bierfestivals, tot kleine proeverijen. Op de website van de week van het Nederlandse bier vind je een overzicht van de diverse activiteiten.

Ik probeer in ieder geval aanwezig te zijn bij het Nederlandse bierproeffestival (11 t/m13 mei in Den Haag) maar er is nog veel meer te beleven. Keuzes maken is niet mijn sterkste kant, maar ik ga mijn best doen. Weet jij al waar je naar toe gaat?  Of heb je nog tips?

Vergeet die paaseieren, kom toch lekker (saison)bier proeven in Arnhem

Saison bier proeven in Arnhem

Wat moet je nou nog doen na een lang en decadent paasontbijt? Je kunt natuurlijk heel de middag eieren gaan zoeken in de tuin om vervolgens helemaal misselijk te worden van een chocoladeoverdosis. Maar wat dacht je van een ontspannen bierproeverij?

In café Stella by Starlight in Arnhem ben je op 1e paasdag van harte welkom om saison / farmhouse ales te komen proeven.
2016 is het jaar van de saison en daar ben ik heel blij mee. Even weer eens wat anders dan die overdreven hippe ipa’s.
Onder begeleiding van bierambassadeur Maarten Exel krijg je 6 verschillende saisonbieren te proeven en is er een korte bierquizz.

Datum: zondag 27 maart
Tijd: 15:00 uur
Locatie: café Stella by Starlight, Arnhem (Coehoornstraat 33)
Aantal deelnemers: max 15

Deelname Bierproeverij (6 bier en hapjes):
€ 20,- p.p.

Meer informatie en kaart bestellen
Meer weten over deze proeverij? Kijk dan op website van bierwandeltochten.

Fenix Food Factory: de thuishaven van de Kaapse Brouwers smaakt naar meer

fenix foof factory kaapse brouwers

Een bezoek aan de Fenix Food Factory is voor de bierliefhebber een ervaring die naar meer smaakt.

Het stond al een tijdje op mijn to do lijst, een bezoek een de Fenix Food Factory in Rotterdam. Het is de thuishaven van de Kaapse Brouwers, maar daarnaast kun je er ook genieten van heerlijke streekproducten. De Fenixloods in Katendrecht verzamelt namelijk culinaire ondernemers met een liefde voor ambachtelijke en eerlijke producten. Koffie, kaas, bier worden er lokaal geproduceerd én verkocht. Ook voor de niet bierdrinker is een bezoek dus zeker de moeite waard. Want naast bier kun je er ook uitstekend cider drinken.

Kaapse brouwers fenix foodfactory

Ik voelde mij direct thuis in het proeflokaal. De stoere lokatie leent zich perfect voor deze eigenzinnige brouwers. Op de tap zijn wel 20 verschillende bieren te verkrijgen en omdat het lastig kiezen is, mag je eerst proeven voordat je bestelt. Dit beloofde een gezellige middag te worden.

De Kaapse Brouwers hebben zes bieren. Karel (american bitter), Harrie, (saison), Carrie (strong IPA), Bea, (black Rye IPA), Jaapie (Imperial Red Ale) en Gozer (oatmeal stout). Van deze bieren stonden er maar een paar op tap, want wat bleek, brouwerij de Molen was op bezoek en had voor de gelegenheid de tap bijna in zijn geheel overgenomen.

Dat zou een teleurstelling kunnen zijn,  maar deze Molenbieren waren toch ook erg interessant. Zo leidde deze middag tot een aangename kennismaking met Rasputin Eisbock. Voor mij was het de verrassing van de dag. Hoe krijgen ze het voor elkaar. Wat was dit lekker zeg. Een diep donkerbruin bier, met smaken van caramel, koffie fruit en een flinke dosis alcohol. Super decadent en  hemels in combinatie met een kaasplankje.

De Kaapse bieren proeven we volgende keer wel, want hier komen we nog zeker terug. Het liefst zo snel mogelijk.

kaapse brouwers fenix foodfactory

 

Gouden bespaartips met een schuimkraag: de beste bieraanbiedingen

Zo…

Een lekker koud biertje, vers getapt of op de fles, een pilsner of een radler: iedereen heeft zijn favoriet. Voor de fijnproever zijn er speciaalbiertjes en voor de bewuste drinker is er biologisch, glutenvrij en fairtrade pils. Door het gevarieerde aanbod in bier zijn er ook veel verschillende prijscategorieën. Deze verschillen zijn soms te verklaren vanwege het brouwproces of andere bijzonderheden, maar meestal lijken de prijzen volledig willekeurig. Er wordt veel gestunt met bierprijzen, dus wie goed oplet kan veel besparen!

BEDANKT!!!

bierproevenGraag wil ik al mijn trouwe lezers bedanken voor het enthousiasme en het jarenlang volgen van alles wat ik schreef op dit blog! Ik heb het met veel plezier gedaan en zonder lezers en liefhebbers ben je nergens natuurlijk. Voor wie mij wil blijven volgen, kijk op 18 januari 2014 even op mijn Facebook-pagina voor meer nieuws!