Categorie: "Bier proeven"

Vergeet die paaseieren, kom toch lekker (saison)bier proeven in Arnhem

Saison bier proeven in Arnhem

Wat moet je nou nog doen na een lang en decadent paasontbijt? Je kunt natuurlijk heel de middag eieren gaan zoeken in de tuin om vervolgens helemaal misselijk te worden van een chocoladeoverdosis. Maar wat dacht je van een ontspannen bierproeverij?

In café Stella by Starlight in Arnhem ben je op 1e paasdag van harte welkom om saison / farmhouse ales te komen proeven.
2016 is het jaar van de saison en daar ben ik heel blij mee. Even weer eens wat anders dan die overdreven hippe ipa’s.
Onder begeleiding van bierambassadeur Maarten Exel krijg je 6 verschillende saisonbieren te proeven en is er een korte bierquizz.

Datum: zondag 27 maart
Tijd: 15:00 uur
Locatie: café Stella by Starlight, Arnhem (Coehoornstraat 33)
Aantal deelnemers: max 15

Deelname Bierproeverij (6 bier en hapjes):
€ 20,- p.p.

Meer informatie en kaart bestellen
Meer weten over deze proeverij? Kijk dan op website van bierwandeltochten.

Fenix Food Factory: de thuishaven van de Kaapse Brouwers smaakt naar meer

fenix foof factory kaapse brouwers

Een bezoek aan de Fenix Food Factory is voor de bierliefhebber een ervaring die naar meer smaakt.

Het stond al een tijdje op mijn to do lijst, een bezoek een de Fenix Food Factory in Rotterdam. Het is de thuishaven van de Kaapse Brouwers, maar daarnaast kun je er ook genieten van heerlijke streekproducten. De Fenixloods in Katendrecht verzamelt namelijk culinaire ondernemers met een liefde voor ambachtelijke en eerlijke producten. Koffie, kaas, bier worden er lokaal geproduceerd én verkocht. Ook voor de niet bierdrinker is een bezoek dus zeker de moeite waard. Want naast bier kun je er ook uitstekend cider drinken.

Kaapse brouwers fenix foodfactory

Ik voelde mij direct thuis in het proeflokaal. De stoere lokatie leent zich perfect voor deze eigenzinnige brouwers. Op de tap zijn wel 20 verschillende bieren te verkrijgen en omdat het lastig kiezen is, mag je eerst proeven voordat je bestelt. Dit beloofde een gezellige middag te worden.

De Kaapse Brouwers hebben zes bieren. Karel (american bitter), Harrie, (saison), Carrie (strong IPA), Bea, (black Rye IPA), Jaapie (Imperial Red Ale) en Gozer (oatmeal stout). Van deze bieren stonden er maar een paar op tap, want wat bleek, brouwerij de Molen was op bezoek en had voor de gelegenheid de tap bijna in zijn geheel overgenomen.

Dat zou een teleurstelling kunnen zijn,  maar deze Molenbieren waren toch ook erg interessant. Zo leidde deze middag tot een aangename kennismaking met Rasputin Eisbock. Voor mij was het de verrassing van de dag. Hoe krijgen ze het voor elkaar. Wat was dit lekker zeg. Een diep donkerbruin bier, met smaken van caramel, koffie fruit en een flinke dosis alcohol. Super decadent en  hemels in combinatie met een kaasplankje.

De Kaapse bieren proeven we volgende keer wel, want hier komen we nog zeker terug. Het liefst zo snel mogelijk.

kaapse brouwers fenix foodfactory

 

Gouden bespaartips met een schuimkraag: de beste bieraanbiedingen

Zo…

Een lekker koud biertje, vers getapt of op de fles, een pilsner of een radler: iedereen heeft zijn favoriet. Voor de fijnproever zijn er speciaalbiertjes en voor de bewuste drinker is er biologisch, glutenvrij en fairtrade pils. Door het gevarieerde aanbod in bier zijn er ook veel verschillende prijscategorieën. Deze verschillen zijn soms te verklaren vanwege het brouwproces of andere bijzonderheden, maar meestal lijken de prijzen volledig willekeurig. Er wordt veel gestunt met bierprijzen, dus wie goed oplet kan veel besparen!

BEDANKT!!!

bierproevenGraag wil ik al mijn trouwe lezers bedanken voor het enthousiasme en het jarenlang volgen van alles wat ik schreef op dit blog! Ik heb het met veel plezier gedaan en zonder lezers en liefhebbers ben je nergens natuurlijk. Voor wie mij wil blijven volgen, kijk op 18 januari 2014 even op mijn Facebook-pagina voor meer nieuws!

Bas van der Aa beste biertapper van Nederland

Bas van der AaBas van der Aa van Café De Gouden Leeuw uit Winssen heeft de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Biertappen op de Horecava in Amsterdam binnengesleept. Daarmee liet hij circa 1.500 biertappers achter zich die via de ruim 30 tapwedstrijden in heel Nederland een plek bij de laatste 25 probeerden te bemachtigen. Op de tweede plek eindigde Rick Moenen, Stadscafé Lure, Maastricht en plaats nummer drie was voor Maurice Gilissen, In den Ouden Vogelstruys uit Maastricht. Het was gisteren een drukte van jewelste! Honderden mensen volgden de eindstrijd die uiteindelijk op tijd werd gewonnen door Bas van der Aa.

Wie wordt de beste biertapper van Nederland?

Jury-beoordeelt-het-getapte-pilsVolgende week woensdag 15 januari 2014 is het zover, dan zullen we weten wie de beste biertapper van Nederland is! Afgelopen jaar hebben tijdens de tientallen tapwedstrijden circa 1.500 biertappers hun kwaliteiten getoond om door te dringen tot de finale. De ontknoping nadert en de eindstrijd zal spannend zijn. Net als vorig jaar is de Horeca in Amsterdam volgende week het strijdtoneel.

 

De tapwedstrijden worden georganiseerd door de Stichting Tapwedstrijden.nl om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Heel belangrijk! Want de brouwers kunnen nog zo’n goed bier brouwen; als het juist schenken, tappen en serveren uitblijft dan is de beleving toch echt weg!

Nieuw jaar, nieuwe ideeën…..

009Vanuit diverse hoeken krijg ik vragen hoe ‘t met ‘mijn’ blog verder gaat. Zoals jullie wellicht hebben opgemerkt is de frequentie wat omlaag gegaan…. en de inhoud anders geworden. Deze bierdame heeft ‘t ongelooflijk druk ;-) en met een kleine op komst heb ik de afgelopen weken en maanden nagedacht hoe en of ik met dit blog verder wil gaan. Velen van jullie denken dat deze site van mij is. Dat maakt ‘t nog weleens lastig aangezien jullie ook denken dat ik achter advertenties zit en hier allerlei grote inkomsten van krijg. De site is zoals ik regelmatig heb aangegeven van blog.nl. Het jarenlang schrijven van blogs en iedereen op de hoogte houden van de belangrijke bierontwikkelingen is en blijft voor mij dus gewoon liefdewerk oud papier. Ik hou van schrijven en ik hou nog meer van bier ;-) . Gezien de grote drukte rondom het geven van masterclasses en bier-spijs adviezen, alle werkzaamheden in mijn PR & Communicatiebureau en met de verwachte gezinsuitbreiding, heb ik besloten om het in 2014 anders te gaan invullen en bier.blog.nl vaarwel te zeggen. Er komt echter iets anders moois voor terug… Een combinatie van alles wat er op biergebied gebeurt en met mijn eigen sausje en in mijn eigen omgeving. Na 18 januari aanstaande wordt alles compleet helder en duidelijk! Nog even geduld dus…. Maar mocht jij nu denken, ik wil wel een opvolging geven aan het platform bier.blog.nl? Neem dan vooral contact op met blog.nl.

DJ Armin van Buuren boegbeeld verantwoord alcoholgebruik

Armin Van Buuren 'Dance More Drink Slow' foto 1Vandaag was het groot voorpagina nieuws: DJ Armin van Buuren gaat minimaal voor een jaar ten strijde trekken tegen alcoholmisbruik. Terwijl de gehele horeca worstelt met de leeftijdsgrens die per 1 januari van 16 naar 18 is gegaan, krijgt men steun uit onverwachte hoek. De Nederlandse DJ grootheid ergert zich kapot aan overmatig alcoholgebruik tijdens zijn optredens. Daarom wordt hij het nieuwe gezicht achter een grote campagne tegen alcoholmisbruik van Heineken ‘Dance More, Drink Slow’. Leidt een boegbeeld als Armin van Buuren in een campagne volgens jou tot verantwoord alcoholgebruik? Vul de poll hieronder in!