Categorie: "Bier verkooppunten"

Nieuwe Trappistenbier Zundert compleet uitverkocht

???????????????????????????????????????????????Terwijl diverse Belgische media hier en daar wat sceptisch zijn over het succes van de tweede Nederlandse trappist Zundert, gaat de verkoop van het bier voorlopig als een speer. Alle verwachtingen zijn overtroffen en in nog geen week tijd is het bier al volledig uitverkocht. Er was al gerekend op een grote vraag naar het trappistenbier, maar dat het zo groot zou zijn had de winkel van de abdij Maria Toevlucht en de monniken echt niet verwacht. Ook in horeca en op diverse andere plekken is geen Zundertse trappist meer te krijgen. Ook ik merk dat heel wat bierliefhebbers mij vragen of ik nog een adres weet waar het bier te koop is. Helaas zullen alle liefhebbers een paar weken geduld moeten hebben.

Chouffe lanceert dessertbier Château d’Ychouffe

dessertbierEr is een nieuw kabouterbier of moet ik zeggen kabouterwijn op de markt: Château d’Ychouffe. Dit is een blend van 60 procent Chouffe wort (basis van een bier voordat de gist is toegevoegd) en 40% dessertwijnmost afkomstig van Château Du Cros. De wijn is afkomstig van Loupiac die bekend staat om hun zoete smaak en op de markt als dessertwijn wordt verkocht. Bij deze nieuwe bier-wijncreatie was het de bedoeling dat het zoete karakter absoluut behouden zou blijven. Het gistingsproces is daarom op de voet gevolgd waarbij de gisting op het juiste moment werd gestopt zodat er voldoende restsuiker zou achterblijven.

Bier bestellen met WhatsApp afbeeldingen

biertypenKom je even niet meer uit je woorden? Of wil je gewoon je bier bestellen aan de hand van twee symbolen? Op alle smartphones kan je via de berichtenservice WhatsApp nu eenvoudig je bier bestellen. De afbeelding links van Mitra van Bergen kan daarbij heel erg handig zijn! Ik heb ze alvast in mijn telefoon gezet! ;-) .

Vernieuwde Nederlandse bierkaart te koop

Cover NLVanaf de komende weken zal een tweede editie van de Nederlandse bierkaart in de verkoop gaan. Een initiatief van Frans Ruiter en Ron Rabouw van de Bierverbinding. In juli 2011 werd de eerste editie gelanceerd. Op de kaart vind je onder andere een overzicht van brouwerijen, speciaalbiercafés, biermusea en festivals. Ten opzichte van ruim twee jaar geleden zijn er 65 brouwerijen bijgekomen en staat de teller op het gedrukte A0-formaat  nu op 178.

Geen bier met alcohol bij tankstation

alcoholverbodHet proefproces dat door Brancheorganisatie van de tankstations BETA was aangespannen is verloren. De rechter in Assen oordeelde gisteren dat er geen bier met alcohol in de pompstations verkocht mag worden. Alcohol en verkeer gaan niet samen en het verkopen van alcohol en benzine op dezelfde plek is in strijd met dit beeld. Met deze uitspraak ging de rechter voorbij aan het feit dat er oneerlijke concurrentie zou zijn voor pomphouders vlakbij de Duitse grens. De 1200 pomphouders vinden het onterecht dat er wel alcohol gedronken kan worden bij wegrestaurants en supermarkten langs de snelweg, maar niet bij benzinestations.

Bierliefhebbers: spoel je bierflesjes!

waterGeweldig dit zonnige weer toch? Heerlijk genieten van bier thuis in de tuin bij de BBQ bijvoorbeeld. De slijterij of drankenspeciaalzaak is met deze temperaturen bijzonder blij dat je bier komt kopen maar niet als je bierflesjes komt inleveren. Deze temperaturen trekken namelijk hordes fruitvliegjes aan als de flesjes niet worden omgespoeld. Een gevolg is naast de onfrisse geuren ook een enorme plaag in het magazijn van de drankenspeciaalzaak. En er is geen houden aan! Want mannelijke fruitvliegjes die voortdurend door vrouwtjes worden afgewezen willen alcohol zo bleek uit eerder onderzoek. Marc Bruijnen, eigenaar van slijterij Louis-Pierre in Haarlem springt in de bres voor zichzelf en alle collega’s en roept bierliefhebbers op om de bierflesjes met dit warme weer even om te spoelen met water!

Warsteiner lanceert limited edition

BOLD_WARSTEINER_WPV_Sleeve_Marcelo-Burlon-620x876Vandaag heeft Warsteiner tijdens de Berlin Fashion Week een limited edition fles voor het goede doel IWISHUSUN (I wish you sun) geïntroduceerd. IWISHUSUN zet zich in voor het overwinnen van blindheid. In 80% van alle gevallen kan blindheid namelijk worden genezen, maar vaak is daar simpelweg geen geld voor. Deze limited edition is ontworpen door Marcelo Burlon, designer van het populaire label County of Milan, maar ook DJ, stylist en evenementenmanager.

Bierprijs steeg in 2012 met 8 eurocent

euroUit de nieuwste cijfers over consumentenprijzen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de gemiddelde prijs van een fluitje bier in 2012 opnieuw gestegen is. Ten opzichte van 2011 is de bierprijs acht eurocent duurder en moet de bierliefhebber gemiddeld 2,09 euro neertellen voor een fluitje, zo staat op Spitsnieuws.nl.

Derde bier Heyloo geïnspireerd op Midzomer

Foto: Eline Boulonois

Foto: Eline Boulonois

Na het Heilooër Blond en het Ter Coulster Dubbel komt er een derde bier van Brouwerij Heyloo op de markt. Een bier wiens naam is geïnspireerd op die van de zonnewende in de zomer: Midzomer Wit. Zaterdag 22 juni om 13:00 uur start de verkoop bij Cadeauwinkel De Ontdekking in Heiloo. De “Heren van Heyloo”, Bert Langendam, Theo van Beek en René Boulonois, zullen in de winkel aanwezig zijn om het bier en de ontwikkeling ervan nader toe te lichten.