Categorie: "505"

Nieuw bier én festival in Santpoort

SantpoortMet (een deel van) de Ruïne van Brederode op de achtergrond als decor was het afgelopen zaterdag goed vertoeven in Santpoort. Het door de Harddraverij Vereniging Santpoort en Omstreken georganiseerde Dorpsfeest Santpoort vindt deze week voor de 254e keer (!) plaats. Naast Concours Hippique, handboogschieten, ringsteken, straatvoetbal, steenwerpen, kermis en vele andere activiteiten was er eentje die mij specifiek opviel: Nieuw! Bierproeverij Santpoort! Op uitnodiging van Santpoorts Bier stapte ik op de eerste dag van alle activiteiten met paraplu de trein in richting het zuiden.

28-7-’13: Wit- en Weizenbier Weekend

witbier2Van vrijdag 26 juli tot en met zondag 28 juli 2012 organiseert Café Zeezicht in Breda de tweede editie van het WIT & WEIZEN WEEKEND (WWW) in Nederland. Het is een bierfestival waar meer dan veertig wit- en weizenbieren uit Nederland, België en Duitsland geproefd kunnen worden. Daarnaast is er muziek en kan de hongerige maag gestild worden met het gerecht bij uitstek passend bij witbier: mosselen.

Nederland 20 Biersommeliers rijker

Bierstachelset

Een bierstachelset met op de achtergrond Karl Schiffner

Nadat Fiona onlangs in Chicago een Amerikaanse bieropleiding heeft afgerond, is ondergetekende afgelopen zondag teruggekomen van een reis door Duitsland en Oostenrijk. Tijdens deze reis hebben we fantastische biergerelateerde ervaringen opgedaan waar ik wel tien pagina’s over zou kunnen schrijven. Doch vooreerst een verslag om het uiteindelijke hoofddoel: het behalen van het diploma Biersommelier!

Lente kom maar door!

brand lentebock2In Limburg vinden ze het, net als ik en waarschijnlijk heel Nederland, tijd voor de lente. Om dit een handje te helpen zou het misschien kunnen werken om gewoon een lentebock te introduceren. Bierbrouwerij Brand trakteerde de bouwvakkers van het Maankwartier daarom op het eerste Brand Lentebock.