Chocolademousse met Witkap Pater dubbel

chocolade mousseJa, ik ben een vrouw dus hou ik van chocolademousse. Langzamerhand wil ik op dit blog zeker ook een aantal recepten met bier voorbij laten komen die eenvoudig te maken zien en toch subliem. Dan begin ik met een heerlijk toetje. ehh Logisch, haa haa

De ingrediënten voor 8 porties. Kan je er direct avonden van genieten. Want als je eenmaal de moeite doet is dit uiteraard niet voor niets! Je kunt het natuurlijk ook eenvoudig halveren ;-) .

- 500 gram fondant chocolade
- 150 gr. suiker
- 4 eieren
- 2,5 dl room
- 1 flesje Witkap Pater Dubbele Pater (mocht deze niet voorhande zijn is een ander DUBBEL bier voor chocolade mousse ook goed bruikbaar)

De bereiding:
-Laat de chocolade zachtjes smelten en voeg hier de witkap pater bij
-Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker eraan toe (dit deed ik dus in mijn enthousiasme eerst met eigeel. Werkt niet…)
-Klop de room halfstijf op
-Doe de eiwitten bij de chocolade en voeg daarna de room toe.
Laat het geheel minstens vier uur opstijven in de koelkast en klaar is ie!!

Lees ook:Zythologie: de afsluitende verdediging
Lees ook:Witkap Pater Tripel: Een lichtere tripel
Lees ook:Nieuw ABT-bier van de Maand: Witkap Pater Special
Lees ook:Zomers menu: Citroencake met bitterkoekjes en lactosevrije room
Lees ook:Bier Zopie voor de kou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.