Boek 25 jaar Brouwerij ‘t IJ gepresenteerd

Afgelopen zondag is in het Proeflokaal van Brouwerij ‘t IJ het boek gepresenteerd dat gaat over de geschiedenis van dit bijzondere voormalige badhuis. Vanaf half twee (een en ander had plaats voor de openingstijd van drie uur) waren genodigden welkom de overhandiging van het eerste boek bij te wonen. Het was al behoorlijk druk toen om twee uur…

…het woord werd genomen en gegeven. Nico van Apeldoorn, schrijver van het boek, vertelde dat het idee tot stand gekomen was na – hoe kan het ook anders – de nodige IJ-bieren. In tegenstelling tot vele goede alcoholische ideeën die sneuvelen eer de nacht voorbij is, bleef deze overeind. Sterker nog, wat op een gegeven moment een boekwerkje van zo’n 32 pagina’s zou worden, werd groter en groter. Samen met Joke Scholte, de voormalige vrouw van Kaspar Peterson, de oprichter van de brouwerij, kwamen er verhalen uit hun herinneringen, uit die van Kaspar en uit die van vele andere betrokkenen.

Het resultaat is een door Jos Kley in zeer korte tijd vormgeven prachtig boekwerk van 160 pagina’s volop badhuisverhalen, kelderanekdotes, nostalgische foto’s, bekende etiketten, smakelijk bier, dorstmakende flesjes en al dan niet aangedikte waarheden. Het is onafhankelijk en in eigen beheer bij Copyrightjoke uitgegeven en ook aldaar te bestellen. Uiteraard kan je het ook gelijk met een Plzeň, Zatte of net uitgebrachte nieuwe IJndejaarsbier in het proeflokaal bestellen en bij diverse boekwinkels en slijterijen.

Een genot om te beleven hoe het is, een genot om te lezen hoe het was…

Lees ook:Boek bier en brouwerijen gelanceerd
Lees ook:“Jong bier in oude vaten” gepresenteerd
Lees ook:Expositie trappistenbrouwerij Koningshoeven
Lees ook:Bier brouwen op de Veluwe
Lees ook:150 verhalen uit Bierland België

5 reacties op “Boek 25 jaar Brouwerij ‘t IJ gepresenteerd

 1. Harry Pinkster

  Het was inderdaad een gezellige happening waarbij ik me prima heb vermaakt. In de trein terug naar Groningen het boek in één ruk uitgelezen. Veel leuke verhalen en lekker leesbaar.
  Ennuh Frans; de winkel was inderdaad dicht. Gelukkig in de Paleisstraat nog een flinke partij nieuwe bieren kunnen kopen voor mijn verzameling!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frans Ruiter

   Ja, die hebben meestal wel wat… ;-)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Harry Pinkster

    Stond ook een mooie serie amerikaans waar ik me niet aan heb gewaagd, hoppinfrog, stervens duur. Had al teveel NL gekocht, mn rugzak knapte op de terugweg. Kon de boel nog net op tijd redden!

      /   Beantwoorden  / 
 2. Aikibob

  Ben een vervend IJ drinker! Dus erg benieuwd!

    /   Beantwoorden  / 
  1. piet

   Fervent

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.