Het lekkerste bier van Brabant: gebrouwen door en met Wilskracht

Foto Peter van Huijkelom

Foto Peter van Huijkelom

De afgelopen maanden streden Brabantse brouwers om de titel lekkerste bier van Brabant. Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN De Stem organiseerden voor de tweede keer op rij de wedstrijd. Vorig jaar sleepte Zuster Agatha uit Berghem de titel binnen. Dit jaar viel de keus op een heel ander bier.

Ik denk dat de jury het ook dit jaar best zwaar had, al die verschilde bieren proeven en beoordelen moet voor zelfs doorgewinterde proevers een opgave zijn. Maar uiteindelijk kwam er toch een winnaar uit de bus. Bastion, van brouwerij Wilskracht uit Ravenstein is een jaar lang het lekkerste bier van Brabant.

beste bier van Brabant BastionMaar wat is het en hoe smaakt het. Zelf heb ik het nog niet gedronken, maar gelukkig is het op diverse sites als volgt omschreven: Bastion is een tripel van 8,6 %, met drie moutsoorten, terwijl sinaasappel en koriander de receptuur afmaken. De jury oordeelde dat het een bier is met een uitgebalanceerde smaak en aroma. Het is een perfect rond bier.

Mijn interesse is in ieder geval gewekt en ik ben vast niet de enige. Slijters en caféhouders hebben zich al bij de brouwer gemeld. Dus woon je in Brabant en wil dit bier snel zelf proeven? Dan is er goede hoop.

Ook nog leuk om te vermelden is dat Frontaal uit Breda met Rhodesian (barleywine) en de gerstewijn van D’n Draok uit Den Bosch het natuurlijk ook heel goed gedaan hebben. Want als je het schopt tot de top-3 van Brabants beste bieren, dan mag je daar zeker trots op zijn.

Lees ook:16-06-’13: Bierfestival Noord-Brabant
Lees ook:Brabant krijgt nieuw Premium Pils
Lees ook:Brabants Bont Magazine in teken van bier
Lees ook:Oirschot even centrum van Brabants bier
Lees ook:Uitbreiding brouwerij Oijen toch onzeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.