Vier de winter tijdens het winterbierfestival Nijmegen

Geen idee of het waar is, maar ik heb mij laten vertellen dat nergens in Nederland per hoofd van de bevolking zoveel speciaalbier wordt gedronken als in Nijmegen. Dat maakt Nijmegen een beetje de speciaalbierstad van Nederland. En daarmee misschien ook wel de ideale stad voor een winterbierfestival.

Niet geheel toevallig is het dus dat volgende week het bier rijkelijk zal gaan vloeien in Nijmegen. Want van 14 tot en met 15 januari laten lokale brouwers tijdens het Nijmeegse winterbierfestival zien wat zij het liefst drinken tijdens de donkere koude winteravonden.  Daarnaast kun je  ook proeven van het speciaal voor het festival gebrouwen winterbier: Een Russian Imperial Stout met een vleugje peper.
Op zondag 15 januari gaat het feest gewoon door. Want zondag worden de lekkerste winterbieren geschonken uit het hele land. Van lichtkruidig tot zwarte stout bieren, ze zijn er allemaal.

Workshops en kinderopvang
Nog niet overtuigd dat je dit festival gewoon niet mag missen? Er is door de organisatie werkelijk aan alles gedacht. Wil je bijvoorbeeld wel gaan, maar weet je niet wat je met je kinderen moet? Geen probleem. Er is een speciale kinderhoek waar ze prima vermaakt worden en van alles te beleven is. Gelukkig maar, want er staan hele leuke workshops op het programma. In de workshop rijpen kun je bijvoorbeeld de smaakevolutie van bier ervaren. Er worden verse bieren naast gerijpte bieren geproefd.  En tijdens de Infused workshop ga je zelf bieren infuseren. Dat wil zeggen dat er een drank wordt toegevoegd aan een bier waardoor de smaak positief veranderd. Dus kom ook langs  en proef en ervaar de smaakevolutie van bier.

Kosten
Online kost een kaartje 5 Euro. Aan de deur betaal je 7,50 Euro. Kaarten zijn online te krijgen via de website: nijmeegsebierfeesten. In de prijs van de entree zit naast de toegang, het gebruik van de garderobe en het gebruik van de wc’s inbegrepen.

Locatie
Stevenskerk
Sint Stevenskerkhof 62
6511 VZ Nijmegen

Brouwerijen
De volgende brouwerijen zijn aanwezig:

Lees ook:Pint Winterbierfestival Gouda: 24 januari 2010
Lees ook:23-01-2011: PINT Winterbierfestival Gouda
Lees ook:22-01-’12: Winterbier Festival Gouda
Lees ook:Bier speelt een belangrijke rol bij Taste of Amsterdam
Lees ook:Eerste streek Bier Festival Edam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.