7-11: Noordelijk speciaalbierfestival Groningen

Op 7 november a.s. vindt het Noordelijk speciaalbierfestival plaats in het Heerenhuis, Spilsluizen 9 in Groningen. In totaal komen 12 brouwerijen naar het festival waarbij in totaal 40 bieren kunnen worden geproefd. De brouwerijen zijn allemaal kleine ambachtelijke, regionale brouwerijen. Drie van de aanwezige brouwerijen zijn genomineerd geweest voor de titel Held van de Smaak 2009. Dit zijn de Groninger Stadsbrouwerij, de Gulzige Gans uit Coevorden en Hettingabier uit Zwolle. Beetje jammer is het entree van 5 euro voor het festival. Iets dat ze in het zuiden des lands niet kennen . Je krijgt wel 2 euro terug voor je glas. Het eerste glas kan geheven worden om 14.00 uur en de laatst om 23.00 uur. Ze gaan wel langer door dan het gemiddelde bierfestival in Brabant. Meer informatie is te vinden op http://www.noord.pint.nl/proef/20091107.htm

Lees ook:Lekker opwarmen tijdens Gouds winterbierfestival
Lees ook:Noord-Hollands bierfestival: 28 februari 2010
Lees ook:05-11-’11: Noordelijk Speciaalbierfestival
Lees ook:14-08/15-08 Internationaal Streekbierenfestival
Lees ook:09-03-’13: 1e Noordelijk Lentebierfestival

Eén reactie op “7-11: Noordelijk speciaalbierfestival Groningen

  1. Fred Schiphorst

    Ik ben er geweest en het was de reis naar het Noorden zeker waard. Een gezellig festival. De entree van EUR 5,– is bij PINT festivals niet ongebruikelijk en hebben ze ongetwijfeld nodig om er voor te zorgen dat de brouwers nog wat verdienen en ze zelf ook uit de kosten komen. ik daag iedereen uit een dergelijk festival zonder entree te organiseren en dan met brouwers die van zover moeten komen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.