Het najaar en de winter komt eraan. Een moment dat het buiten zijn toch wat minder wordt. Als bierliefhebber een uitgelezen moment om eens wat te gaan experimenteren met bier brouwen. Er zijn inmiddels al vele zelfbrouwpakket te koop. Alleen hoe begin je dan? De markt van het thuis brouwen, en amateurbrouwen groeit nog steeds. Dit getuigd ook van de nog steeds groeiende regionale en lokale bierbrouwers. De meeste zijn ooit begonnen vanuit een hobby en probeerde zelf een heerlijk biertje te brouwen.
Ben je druk bezig met brouwen en op zoek naar de finishing touch of begin je net net en weet je niet hoe? Dan vind je hieronder een aantal tips.
- De belangrijkste die overal terugkomt is: brouw niet zomaar in het wilde weg!
- Op hobbybrouwen.nl staan 100 tips bij het brouwen van bier: http://hobbybrouwen.nl/tips.html
- Op http://www.basicbrewing.com/ vind je video’s die je helpen bij het brouwen. Altijd handig aangezien je dan ook letterlijk ziet hoe het werkt.
- Op de site van de Roodetoren vind je een 5 fasenplan om officeel brouwer te worden. Compleet met alle do’s en dont’s. http://roodetoren.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=28&Itemid=38
- De meesterbrouwers met tips: http://www.meesterbrouwers.nl/content/tips/
SUCCES!
Lees ook:Bier in België onder de aandacht
Lees ook:Een gouden greep voor vaderdag
Lees ook:Wie verstopt er in Nederland kerstbier?
Lees ook:Beer en food combinatie een Nederlandse kans
Lees ook:Thaise Singha: in Thailand fantastisch