Mannen en vrouwen aan het cider?

Heineken had serieus een doel gesteld dat mannen aan het cider zouden gaan. Het moest het nieuwe zomerdrankje worden. Ik krijg het bijna niet van mijn toetsenbord af: Jillz. De vrouwen aan het Jillz en de mannen aan Strongbow Gold. Ik heb al eerder kort over dit laatste ‘bier’ geschreven. Ben erg benieuwd naar de mening van mannen en vrouwen die deze ciders drinken en serieus geïnteresseerd wanneer en waarom dit zo lekker is! Stuur een mail naar [email protected] of geef je mening op dit bericht! 

Ik hou nu eenmaal niet van bieralternatieven voor de vrouw. Dat zorgt bij mij al voor principiële bezwaren. Toch drinkt een groep Nederlandse mannen en vrouwen dit ‘bier’. Al heb ik het idee dat Jillz het behoorlijk moet afleggen tegen de Coebergh Sparkle! Uiteraard geen cider of bier maar wel een alternatief voor bier. En dat is nu precies wat Jillz ook is.

Waarom is Coebergh dan weer zoveel beter dan Jillz? Ik ben danook op zoek naar mannen en vrouwen die deze ciders drinken. Toch benieuwd  wat ze hier nu zo lekker aan vinden. Uiteraard is het voor ieder wat wils! Laat je mening horen.

Lees ook:Wat wordt hét nieuwe zomerdrankje?
Lees ook:Heineken mikt op vrouwen met cider
Lees ook:Lukt het Jillz met ‘brutale meiden’?
Lees ook:Heineken koopt grootste ciderproducent België
Lees ook:Hoe Molson Coors vrouwen aan het bier krijgt!

14 reacties op “Mannen en vrouwen aan het cider?

 1. Alexander

  Als je dan een Cider of Perry drinkt doe dan een Real Cider / Real Perry. Bdw, Heineken, de eigenaar van Strongbow heeft een cidermaker die dat ook zou kunnen maken. :)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Nicole

  Fiona, als we je dan echt gaan missen, dan even kijken waaraan! Ziet er goed uit en ik ga zeker eens kijken of je nu op dit vlak mijn kennis kan vergroten ! en dat gaat zeker lukken
  Alle succes met de nieuwe stappen in je leven!

    /   Beantwoorden  / 
 3. barbara

  Ik vind Coebergh Sparkle ook het lekkerst. Ik denk dat Sparkle beter in de markt ligt, omdat ze zch niet profileren als “vrouwenbier.” Dat heeft toch weer iets mannelijks.. Daarnaast vind ik de smaak gewoon lekkerder!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Frank Zweegers

  Ik vind Jillz niet slecht maar drink het alleen omdat er een flesje bij een kratje Heineken bier aangeboden wordt. Anders zou ik het niet zomaar kopen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. rob

  Cioder gaat het zeker maken. Ik drink het nieuwe cider drankje Kiss Pear , dan weet je pas wat cider is

    /   Beantwoorden  / 
 6. shohreh

  Inderdaad is Kiss wel wat anders dan Jillz of Strongbow, proef het maar

    /   Beantwoorden  / 
 7. Fiona de Lange

  Ik ben echt heel erg benieuwd en hou het in de gaten!

    /   Beantwoorden  / 
 8. shohreh

  Is pas nieuw op de markt en alleen verkrijgbaar in de horeca,Zal pas volgend jaar echt landelijk te koop zijn. Kan wel vertellen dat de reacties van de mensen die het geproefd hebben veel belovend zijn

    /   Beantwoorden  / 
 9. Raul

  Eigenlijk behoort cider niet bij de categorie bier. Omdat het niet wordt gebrouwd maar gemaakt op een manier die lijkt op wijn maken. Eerst worden de appels geperst en daarna gefermenteerd (op vaten). Zelf ben ik gespecialiseerd (als enige in NL) in Engelse cider, vooral omdat die in het algemeen minder zoet is dan de Franse en langer wordt gelagerd. Waardoor het alcoholpercentage ook hoger is; gemiddeld 7%. In Engeland, waar cider al sinds de Keltische tijd wordt gemaakt, kent cider een ruig imago en een verfijnd (als champagne) imago al naar gelang de ‘blend’. Op heuse ciderfestivals waarderen (vooral mannen) cider jaarlijks op hun kwaliteit en complexiteit. In de provincies waar cider wordt gemaakt drinken evenveel mannen de appelwijn als vrouwen. Daarbuiten (en Londen) iets meer vrouwen misschien. Ik importeer voor mijn Ciderwinkel.nl alleen maar ambachtelijke cider van onbespoten appels en vaak biologisch (organic) gecertificeerd. Strongbow van Heineken is een fabriekscider, en Jillz (ook Heineken) van bespoten appels en toevoegingen. Ik vind ze relatief karakterloos qua smaak, maar smaken verschillen……

    /   Beantwoorden  / 
  1. robwolt

   Strongbow en Jillz zijn inderdaad meer bierachtigen dan ciderachtigen. Kiss cider heeft een natuurlijke smaak met een toevoeging van 10% perensap

     /   Beantwoorden  / 
   1. Raul

    Dan is Kiss dus een Cider-Perry (op z’n Frans: cidre-poire), heeft wel een laag alcoholpercentage, dus niet lang op vat geweest/of niet?

      /   Beantwoorden  / 
 10. robwolt

  Kiss cider heeft een alcohol percentage van 4.5 %maar de smaak is veel meer uitgesproken dan een cidre-poire

    /   Beantwoorden  / 
 11. Jan

  Ik ben zelf van de Magners en voordat ik Magners had ontdekt van de Strongbow. Ben nu 24 jaar en van mijn 15e tot 20e heb ik Strongbow gedronken (toen nog niet van Heineken geloof ik).
  Ben wel blij dat ik tegenwoordig zelfs Magners in de winkel kan halen (al was het vroeger stukken goedkoper (inkopen bij importeur ;) ) –> toen 2,40 per PINT, dus iets meer dan een halve liter in tegenstelling tot nu een 0,33 flesje van bijna 2 euro geloof ik)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.