Oudste bier ligt in scheepswrak

scheepswrakWie op zoek is naar het oudste bier ter wereld moet naar het scheepswrak afreizen dat ligt bij Finland. Echter een ware speurtocht is van belang aangezien ze de locatie geheim houden. Gisteren kwam naar buiten dat daar een eeuwenoude voorraad Champagne lag die nog goed was van smaak. Deze flessen kunnen een vermogen opleveren. Er zijn nu ook bierflessen gevonden volgens een woordvoerder.  

Of de smaak van het bier net als met de champagne nog goed is, is onduidelijk. Ik vrees met grote vrezen dat dit echt niet meer te drinken zal zijn. Destijds maakte ze bier nog op een ambachtelijk manier. Dus het zou zo maar kunnen dat dit bier enigsinds op smaak is met zee ;-). Het zou wel fantastisch zijn als ze in die tijd een bier hebben gebrouwen dat nu nog goed is. Zou wellicht een mooie uitvinding naar boven komen die bij ons verloren is gegaan?

Het schip was rond 1.800 waarschijnlijk onderweg naar de Russissche stad Sint-Petersburg. Ik ben benieuwd wat de eerste bevindingen zijn van de smaak van dit bier.

Bron: De Gelderlander

Lees ook:Malheur Dark Brut: bier voor de donkere dagen
Lees ook:Kom maar door met ‘Champagnebier’
Lees ook:Biertrend: zwaardere bieren steeds populairder
Lees ook:Deus bier: mooi alternatief voor champagne
Lees ook:Snelle oplossing conflict Westbroek vs Bavaria

2 reacties op “Oudste bier ligt in scheepswrak

  1. Stefan

    We hoeven niet helemaal naar Finland om een oud biertje te kunnen proeven. Ik kwam er recent achter dat een oude fles uit mijn kast (middel 19e eeuw) geen Portfles is maar een Engelse bierfles. Naar ik heb begrepen nogal een rariteit, bier uit 1850 (jazeker, de fles is vol).

      /   Beantwoorden  / 
  2. guy de wit

    naar het schijnt zijn er een 20 tot 25 jaar geleden resten gevonden van recipienten op de far oer eilanden.deze resten zouden sporen bevat hebben van bier en ca. 9000 jaar oud zijn. het biet bevatte graan, honing, bloemen en planten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.