Great American Beer Festival winnaars

Van 16 tot en met 18 september 2010 vond het Great American Beer Festival plaats in Colorado. Dit festival is echt ongelooflijk. Daar kan ik wel van dromen . 455 verschillende brouwers in één hal die gezamenlijk meer dan 2.200 verschillende bieren schenken. Het festival groeide dit jaar met 9%. Aan dit evenement is de grootste commerciële biercompetitie ter wereld gekoppeld waaraan dit jaar 3.523 verschillende bieren deelnamen! De meest populaire categorie was de American style India Pale Ale waarop 142 bieren zich hadden ingeschreven.

De tweede populaire categorie was de American Style Pale Ale met 109 inschrijvingen. Om trends in de gaten te houden in Amerika is het ook altijd leuk om de nieuw toegevoegde stijlen te bekijken. Dit jaar waren dat er drie namelijk de Imperial Porter, Wood- and Barrel Aged Strong Stout en de American Style India Black Ales. Deze laatste categorie had in het eerste jaar maar liefst 54 inschrijvingen. Dit zegt dus wel iets over de populariteit van dit type bier.

In totaal waren er 79 categorieën waarbinnen 151 juryleden in tien groepen de bieren beoordeelden. Voor een complete lijst met alle winnaars klik hier. Een mooi evenement ter promotie van het Amerikaanse bier!

Lees ook:140 verschillende bierstijlen?
Lees ook:Biercijfers geven trends aan
Lees ook:Nederlandse brouwerijen winnen bij World Beer Cup Awards
Lees ook:Bierproeflokaal In de Wildeman morgen met specials…
Lees ook:Winnaars European Beer Star Awards 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.