Spaarders lokken met bier!

spaarvarkenHoe kan je nieuwe spaarders trekken naar je bank. In Nederland zou dat naar mijn idee toch alleen zijn met goede rentepercentages. Een Vietnamese bank, Western Bank, denkt daar heel anders over. Iedere spaarder die geld stort krijgt een groot blik Duits Bitburger bier. Dat meldt Reuters vandaag.

Iedere storting van minimaal 7,5 miljoen dong, ongeveer 278 euro, wordt tot 25 november 2010 beloond met een gratis bier. Het Vietnamese nieuwjaar staat voor de deur en dat zorgt er standaard voor dat consumenten en de bedrijven al het geld uitgeven. Goed voor de economie, slecht voor de contante middelen bij de bank.

De Franse kolonisten introduceerde aan het eind van de 19e eeuw bier. Sinds dien wordt er veel lokaal maar ook steeds meer ‘buitenlands’ bier gedronken. Momenteel is de druk op de banken groot om rentes te verlagen. Met de meest uiteenlopende lokmethoden zoals reisjes en dus ook bier worden de klanten naar de bank toegetrokken.

Ik zie de Rabobank al bier uitdelen bij het storten van geld. De Nederlandse overheid en de STAP zal dit never nooit goedkeuren. Wel erg leuk gevonden. Een leuke samenwerking met een uniek exemplaar speciaalbier. Ik ben er wel voor in! Met welk bier zouden de Nederlandse banken dat dan moeten doen? Goed voor het bierimago ;-) .

Bron: Nuzakelijk

Lees ook:Grolsch zet energiebesparing op scherp
Lees ook:Geen bier bij racespektakel Australië
Lees ook:Merkwaarde Heineken fors gestegen
Lees ook:Keuze uit meerdere pilsen niet altijd handig
Lees ook:De bok gaat weer los….

Eén reactie op “Spaarders lokken met bier!

  1. Eugene

    Rendement is natuurlijk voor Nederlanders het belangrijkste. Dus komen we direct tot de vraag: Wat kost zo’n blikje bier aldaar?
    Als aldaar geld uitgegeven moet worden voor een Nieuwjaarsgeschenk en bier een hot item is, dan weet ik het wel….
    Ofwel een Amerikaanse party is meer op zijn plaats.
    PROOST

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.