Eigen bier moet Oss beter imago geven

Een leuk initiatief, een bier brouwen om van een negatief imago af te komen. In het Algemeen Dagblad stond een mooi artikel over het speciaalbier Doncker Osch dat Oss van het duistere bende-imago moet afhelpen. Het werd eind 2010 gelanceerd. Misschien een leuke nulmeting om te kijken of het effect heeft? Door deze verbinding te leggen zet je het verleden juist weer in de kijker! En al helemaal als het recept ook uit die tijd dateert. En dat is nu net de bedoeling om het verleden te gebruiken en een positieve draai te geven.   

Tussen 1923 en 1935 zijn er tientallen moorden gepleegd in Oss die het werk waren van bendes. Pas toen in 1934 de marechaussee ingreep kwam er een oplossing en werden in korte tijd bijna 300 misdaden opgelost.

Martijn Bos zegt  dat ‘donker Oss’ nog steeds als geuzennaam wordt gebruikt waaruit blijkt dat de negatieve associaties nog niet tot het verleden behoren. Met het donkere bier ’Doncker Osch’ waarvan het recept afkomstig is van een brouwmeester die tussen 1910 en 1932 brouwde, moet het verleden een positieve draaien krijgen. De eerste resultaten zijn er al. Via T-shirts die bijna niet zijn aan te slepen wordt Oss nu in heel Nederland in relatie gebracht met het nieuwe bier.

Brouwerij De Graaf van Heumen heeft het recept omgevormd naar de moderne brouwmethodes. Een streekproduct dat licht zoet en moutig is met een licht bittere afdronk. Het bijzondere aan het bier is een combinatie van gebrande mout en de zachtkruidige saaz-hop.

Bron: Algemeen Dagblad

Lees ook:Stadsbrouwerij De Drie Ringen te koop
Lees ook:Kamer wil oplossing voor biermarkt
Lees ook:Salvation Editors eigen indie bier
Lees ook:Brouwerij De Eem krijgt eigen brouwerij
Lees ook:Rubbergeur aan testmout

4 reacties op “Eigen bier moet Oss beter imago geven

  1. Alexander

    Jammer dat hun eigen brouwerij net weg is.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jan

      Inderdaad, een gemiste kans..
      En wie zou deze Doncker Osch brouwen?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Fiona de Lange

        Graaf van Heumen

          /   Beantwoorden  / 
  2. Jan

    Ah, ik zal beter lezen volgende keer.
    Sorry :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.