‘Spion bij bierconcern InBev’

Morgen verschijnt het boek ‘De zaak Kooistra’ dat de opkomst en ondergang beschrijft van horecamagnaat Kooistra. Daarin komen diverse details aan het licht waaronder die van de aanwezigheid van een spion in de top van bierbrouwer Inbev (o.a. Dommelsch, Jupiler en Hertog Jan), zo meldt De Telegraaf vandaag. De auteurs Joost van Kleef en Henk Willem Smits zouden op basis van vier afzonderlijke bronnen hebben kunnen vaststellen dat er jarenlang vertrouwelijke stukken werden doorgespeeld naar Kooistra.

De hooggeplaatste persoon in de top van InBev stond volgens de schrijvers zowel bij InBev als Plassania, het horecabedrijf van Kooistra, op de loonlijst. In 2001 stapte Kooistra met een groep kroegen in Groningen over van Heineken naar InBev. Als dank zou Kooistra van het bierconcern enkele van de mooiste locaties in West-Brabant hebben gekregen.

Na West-Brabant kreeg Plassania nog eens 17 panden die vervolgens weer terug verhuurd werden aan InBev. De spion zou hierbij een dubbelrol hebben vervuld. Annemieke Matthijssen, woordvoerster van InBev, laat weten dat de brouwer zich niet herkent in de geschetste verhalen uit het boek. 

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Nieuw kroegenboek Groningen
Lees ook:Horecazaken Kooistra moeten dicht
Lees ook:Horecamagnaat Sjoerd Kooistra overleden
Lees ook:Heineken wil af van bankiersrol
Lees ook:Jo Van Biesbroeck nieuwe topman AB InBev West-Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.