Spotgoedkoop bier leidt tot commotie

Het bier wordt duurder door een slinkende Europese graanvoorraad, maar in een nachtclub in het Britse Warrington kun je voor slechts 25 eurocent een liter bier kopen. Studenten maakten er graag gebruik van, maar de actie heeft tot grote ophef geleid. En terecht natuurlijk!

De opzet was als volgt. Bij binnenkomst moest er 5 pond, ongeveer 5,80 euro, worden betaald. Daarna kon men eindeloos pullen bier bestellen voor 0,25 eurocent. De avond trok vooral veel jongeren en studenten die, niet vreemd, na sluitingstijd laveloos te vinden waren op de straat voor de nachtclub. Tegenstanders vinden de actie belachelijk en eisen nu een minimum prijs voor alcoholische dranken. Ik heb onlangs van een distributeur in de UK vernomen dat hierin ook iets gaat veranderen. Dit jaar zou nieuwe wetgeving komen die een minimum en maximumprijs van bier wettelijk regelt. Zo kunnen grootschalige acties in supermarkt en in de horeca voorkomen worden.

Manager van de nachtclub, Jenny Keep, zegt dat ze zich niet zo druk maakt over alle ophef. “Het was maar voor één avond en klanten mochten maar een bier per keer bestellen.” Triest, want waar is je verantwoordelijkheidsgevoel dan als ondernemer! Bovendien komt alcohol en bier zo weer in negatief daglicht te staan door een onverantwoorde manier van marketing.

Bron: Telegraaf.nl

Lees ook:Bieractie top drie week 44
Lees ook:Bieractie top drie week 33
Lees ook:Bieractie top drie week 18
Lees ook:Bockbieractie top drie week 41
Lees ook:Studenten drinken bier voor een goed doel

2 reacties op “Spotgoedkoop bier leidt tot commotie

  1. Fred Schiphorst

    Much ado about nothing, om maar in de taal te blijven. Het is blijkbaar een eenmalig gebeuren geweest. Om op een dergelijk incident wetgeving te maken lijkt me schieten met een kanon op een mug. Een goed gesprek met de eigenaar en hem laten merken dat dit eens maar nooit weer moet zijn lijkt me voldoende. Gaat hij weer in de fout, dan kun je maatregelen tegen hem nemen. maar waarom elke bierdrinker in het hele land onder een mallotige actie van een persoon moet lijden is me niet duidelijk.
    Daarnaast hebben we het blijkbaar over mensen die oud genoeg geacht worden om alcohol te nuttigen en dus ook zelf hun verantwoordelijkheid zouden moeten kunnen nemen. Dat dit blijkbaar niet zo is lijkt me een groter probleem dan een bar eigenaar die een keer een stomme actie houdt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Fred, natuurlijk wordt er geen wetgeving op gemaakt vanwege dit incident. Het is algemene wetgeving. En ik ben ‘t niet met je eens. Zoiets doet veel met de beeldvorming. Verder mag ik hopen dat in Nederland ook zulke wetgeving komt. Dan zijn we eindelijk van die belachelijke 50% bieracties in supermarkten af en leert de consument een eerlijke prijs te betalen voor een prachtig product in plaats van dat het als lokker om naar de supermarkt te komen wordt gebruikt!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.