‘Levend bier’ in Antwerpen

Op De Keyserlei in Antwerpen vindt vandaag de officiële opening plaats van de authentieke Londense bar ’The Duke of Antwerp’. Met een ‘real ale’, de gin ‘Beefeater 24′ en een twintigtal soorten thee komen er heel wat vernieuwende elementen in de Antwerpse horeca.

De bar introduceert ‘levend bier’. Wat het inhoudt? Bij het bier wordt lucht toegelaten om het bier vervolgens tien dagen te laten vergisten. Na deze dagen moet het bier in vier dagen verkocht en gedronken worden. Met trekpompsystemen komt de real ale vanuit de kelder de bar binnen. Real Ale bieren lijken een succes te worden. Ook de real ale dagen bij In de Wildeman trokken dit jaar veel mensen.

Lijkt hier een ware hype te ontstaan? Op korte termijn wil ‘The Duke of Antwerp’ ook zijn eigen bier brouwen. Is er een brouwmeester op zoek naar een baan? Ze zoeken er namelijk nog één. De installatie is al besteld! Binnen een half jaar is het de bedoeling om de typisch Engelse bieren zelf te brouwen.

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Eerste Nederlandse cask conditioned Real Ale dagen
Lees ook:11-12 en 12-12: Britse Real Ale Dagen
Lees ook:Nieuws van het Great British Beer Festival 2011
Lees ook:Vrouwelijke Real Ale bierdrinkers stijgt fors
Lees ook:Trappisten roepen op minder bier te kopen

3 reacties op “‘Levend bier’ in Antwerpen

  1. Alexander

    Hmmm, volgende maand eens langslopen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. kevin

    iemand fotos van deze zaak ? als ik het goed heb is dat in de voormaige hca.
    ik heb deze zaak nog helpen inrichten is alles nog het zelfde of is alles vernieuwd ?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Pieter

    Da’s inderdaad de voormalige Andersen. Het levend bier is er lekker en het is er nog gezelliger geworden eigenlijk

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.