Eerste bezwaar tegen boete met alcoholslot

Een Friese man die een alcoholslot opgelegd heeft gekregen nadat hij is gaan autorijden met een promilage hoger dan 1,3, tekent daartegen bezwaar aan bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Het alcoholslot, waar ik al eerder over heb geschreven wordt sinds mei 2011 actief geplaatst bij overtreders in Nederland.

De invoering van het alcoholslot lijkt veel gevolgen te hebben waarover niet is nagedacht. De 41-jarige man die een alcoholslot heeft opgelegd gekregen kan het bedrag voor het inbouwen en de huur, zo’n 3.500 à 4.000, niet betalen. In dat geval blijft zijn rijbewijs ongeldig en zou hij zijn baan als installatiemonteur kwijt raken.

Eerlijk gezegd vind ik dat de beste man dan zelf ook niet heeft nagedacht over de gevolgen voor het autorijden met alcohol op. Als het misgaat en hij veroorzaakt een ongeluk kan iemand voor zijn leven invalide raken of zelfs overlijden. Mensen moeten eens goed bedenken waar ze mee bezig zijn. Laat ze maar eens voelen dat ze iets verkeer doen. Een straf is ook geen straf als je er geen hinder van ondervindt. Ik zou het opnieuw een zwaktebod vinden als hieraan weer wordt toegegeven in Nederland. Bezint eer ge begint!!

De man moet nog voor de strafrechter verschijnen. In theorie is het mogelijk dat die een onvoorwaardelijke rijontzegging oplegt. In dat geval eindigt het programma met het alcoholslot.

Bron: Friesch Dagblad

Lees ook:Alcoholslot gaat er eindelijk komen
Lees ook:We gaan failliet! Bier wordt onbetaalbaar
Lees ook:Bier gedronken? Dan start de auto niet!
Lees ook:Fiets, fruitbomen en fantastisch bier in Ooijen
Lees ook:Uitdagingen op de biermarkt in 2010

3 reacties op “Eerste bezwaar tegen boete met alcoholslot

  1. Fred Schiphorst

    Tja, billen gebrand en op de blaren zitten lijkt me zo. De man komt er nog goed af. Als hij iemand had aangereden onder invloed was zijn leven helemaal verwoest geweest, om over dat van het slachtoffer dan maar te zwijgen. Dus dan maar een tijd zonder rijbewijs!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rico van Goozen

    Gaan we weer in beroep, koop een bakfiets.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jos Walstra

    Rico,
    Ook op een fiets ben je bestuurder, dus ook fietsen mag niet als je je rijbewijs kwijt bent, daarnaast mag je natuurlijk nooit besturen als je alcohol gedronken hebt.
    Fred,
    we zijn het eens, tot op het laatste woord!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.