Belgische ruzie om blauw flesje

AB InBev heeft voor Jupiler Blue een nieuwe verpakking geïntroduceerd. Concurrent bierbrouwer Alken-Maes was hier minder blij mee aangezien het volgens hen een kopie is van het Maes Pils. Bij de Brusselse Rechtbank van Koophandel is Alken-Maes inmiddels een procedure gestart met als insteek oneerlijke marktpraktijken en merkinbreuk. Nog voor de zomer kan een uitspraak verwacht worden. (foto: 4nieuws.be)

In eerste instantie leek er voor AB InBev geen enkel probleem met de nieuwe verpakkingslijn. Alken-Maes kreeg echter klachten van consumenten die per ongeluk het verkeerde bier uit de schappen hadden meegenomen. In plaats van het Maes Pils de Jupiler Blue. Het blauw is natuurlijk wel een heel groot herkenningspunt voor dit Belgische biermerk. Ik begrijp ‘t probleem echter niet zo. Grolsch is onlangs overgegaan op groene flesjes, dat is uiteraard ook heel herkenbaar voor Heineken.

Andere kleur
Volgens Alken-Maes die een patent heeft op de kleur blauw, is de gebruikte kleur voor Jupiler Blue en de schrijfwijze op de verpakking nagenoeg gelijk. In een reactie aan retail.be laat Karen Couck weten dat zij ervan overtuigd is dat er geen risico op verwarring is tussen de verpakking van Jupiler Blue en die van enig ander biermerk, ook niet van Maes. Ook de kleur blauw is niet identiek.

Bron: Retail.be

Lees ook:Belgische bierbrouwers verhogen bierprijs
Lees ook:Maes tapvaten zoeken in België
Lees ook:Maes Pils – Bavaria: wie pikte de actie?
Lees ook:Gratis Maes voor wie Maes heet
Lees ook:Met Radler wijndrinker verleiden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.