16-12-’12: Noordelijk Kerst- en Winterbierenfestival

Op zondag 16 december 2012 vindt voor de derde keer het door PINT (Noord) georganiseerde ’Noordelijk Kerst- en Winterbierenfestival’ plaats op het Plein Hoofdstraat Noord in Hoogeveen. Het festival vindt net als de kerstmarkten in december buiten plaats. Met een beetje sneeuw, lage temperaturen en een kerstbier in de hand kan je hier dus oprecht het ultieme winterse gevoel ervaren.

Eerdere jaren trok het festival al zo’n 650 mensen naar Hoogeveen. Dit waren niet alleen mensen uit de regio maar ook uit België en Duitsland. Op het plein presenteren brouwerijen uit Nederland, België en Duitsland samen met cafébedrijven zo’n 40 Kerst- en Winterbieren. Uiteraard is er gedacht aan tenten met terrasverwarmers dus de vingers vriezen er niet af!

Aanwezige brouwerijen: de Gulzige Gans, Mommeriete, Muifelbrouwerij, Maallust en Ramses Bier. Uit België zijn de brouwerijen Huyghe, Grimbergen en Jessenhofke aanwezig, terwijl Duitsland wordt vertegenwoordigd door Weissbierbrauerei Schneider & Sohn en Brauerei Eibau. De deelnemende cafébedrijven zijn ‘de Lijst’, ‘de Nachtwacht’, ‘Pand 3&40′, ‘de Pastoor’, ‘de Schout’ en Proeflokaal ‘Dégust’ aangevuld met Brasserie ‘de Lekkernij’ die naast het tappen van een winterbier ook zorgt voor warme snert en broodjes worst.

Muziek voor een goed doel Er is een muzikale ondersteuning van de leerlingen van M.E.C. Hoogeveen / Popschool Hoogeveen. Zij spelen die middag akoestische muziek voor het goede doel, namelijk de Stichting Plyskiv die zich inzet om de leefomstandigheden van weeskinderen in de Oekraine te verbeteren.

Van 14.00 tot 19.00 uur is het festival geopend en kan iedereen in festivalglazen van 15cl. de vele bieren proeven. Entree is €5,- en dat is inclusief een boekje over de bieren met brouwerij-informatie en €2,- statiegeld voor het festivalglas. De bieren kosten per stuk €1,75. Veel plezier!

Lees ook:19-12-10: Noordelijk Kerst- en Winterbierfestival
Lees ook:18-12-’11: Noordelijke kerst- en winterbier festival Hoogeveen
Lees ook:Leuke weekend bieractiviteiten
Lees ook:09-03-’13: 1e Noordelijk Lentebierfestival
Lees ook:11-12-10: Winterbierfestival Wormer

3 reacties op “16-12-’12: Noordelijk Kerst- en Winterbierenfestival

 1. Ruud van Essen

  Dit is echt een festival waar je minimaal één keer moet zijn geweest. Uniek voor Nederland en wellicht ook voor Europa!! Zorg dat je er bij bent en als je er één keer bent geweest kom je de volgende keer weer.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fred Schiphorst

  Ik ben nu twee keer geweest en kan beamen wat Ruud zegt. Vooral de eerste editie was legendarisch. Buiten bij negen graden vorst bier drinken. Je moet het eens gedaan hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans Stellingwerff

  Geweldig.
  Festivals in de buitenlucht is niets nieuws.
  Een Festival midden december in de buitenlucht, de bedenker is een beetje gek maar briljant. Gezelligheid in de kou.
  Komt allen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.