Brouwerij De 7 Deugden mogelijk naar Amsterdamse Oosterkerk

7 Deugden De nieuwBierbrouwerij De 7 Deugden is via crowdfunding al enige tijd bezig om een grotere brouwinstallatie aan te schaffen. De nu in Osdorp gehuisveste Amsterdamse brouwerij is ook in de race om zichzelf in de toekomst wellicht te kunnen vestigen in de Amsterdamse Oosterkerk zo meldt Metro. Naast de brouwerij is het Amsterdam Tattoo Museum uit 61 binnengekomen ideeën geselecteerd door een panel bestaande uit onder meer stadsdeelwethouders Boudewijn Oranje en Roeland Rengelink.

Om kans te maken op die plek in het Rijksmonument uit 1671 moet voor 1 september a.s. een businessplan worden ingediend. Ook kan een combinatie van beide initiatieven tot de mogelijkheden behoren. De belangrijkste voorwaarde is dat de invulling een buurtfunctie heeft.

Hans Dijkstra is de bedenker van het idee en benaderde bierbrouwer Garmt Haakma van De 7 Deugden om het in te schrijven. Naast de brouwerij zal ook een café-restaurant onderdeel zijn van het businessplan. In Metronieuws zegt hij: “Ik had al culinaire aspiraties om bier te combineren met gerechten. Ik heb wat lijntjes met koks uitstaan, dus die kunnen zich daarover buigen.” In de huidige brouwerij werken mensen met een beperking. “Met ons sociale, biologische en duurzame karakter, en het feit dat wij winstgevend zijn, denk ik dat we een goede kans maken. Nu gaan we onderzoeken of het bijvoorbeeld lukt met de infrastructuur en de huurprijs.”

Bron: Metronieuws

Lees ook:Bier West, een mooie verzameling Amsterdams bier
Lees ook:Opening Brouwerij De 7 Deugden
Lees ook:Ultiem biergenot: actie ‘Poperinge brengt leven in de brouwerij’
Lees ook:Brouwerij De 7 Deugden wil uitbreiden
Lees ook:Speciaal Bier drink je THUYS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.