Nieuw Collaboration Brew met Weihenstephaner gist

Begin juni 2013 reisden Hilde en Marcelo van Brouwerij de Prael, Simon van Bierproeflokaal In de Wildeman en Bart van Bier&cO op uitnodiging van de Duitse brouwerij Weihenstephan met de gistambulance naar Freising. Bij hoge uitzondering mochten er twee fusten gist worden afgetapt waarmee Brouwerij de Prael een nieuw Märzen bier heeft gebrouwen. Deze bierstijl is te typeren als een bier met een gemiddelde tot volle body, een moutige smaak en een droge afdronk. De Duitse Märzen hebben een diep gouden tot lichte amber kleur. In dit ondergistende biertype zijn verder carameltonen te ontdekken en zorgt het bier voor een lange nasmaak met een lichte zoetheid.

Alcohol ligt bij de Märzen traditioneel tussen de 5.6 en 6.0 procent. Historisch gezien werd het bier gebrouwen voor een speciaal moment en dat was altijd na de oogst beschikbaar, denk aan de Oktoberfesten. Overigens moet de Bavarian Märzen niet verward worden met de Oostenrijkse Märzen. Deze laatste is traditioneel lichter en vergelijkbaar met de Duitse Lager.

Op woensdag 28 augustus 2013 zal brouwmeester Fer Kok van de Prael bij Proeflokaal In de Wildeman in Amsterdam om 18.00 uur het eerste houten fust aanslaan van het bier dat voort komt uit deze speciale samenwerking. Iedereen is van harte welkom om het te komen proeven.

 

Lees ook:09-04 en 10-04-’13: Duitse Bierdagen
Lees ook:Collaboration Brew Ramses en De Prael
Lees ook:08-05′ en 09-05-’12: Duitse Bierdagen bij In de Wildeman
Lees ook:Top tien Oktoberfest bieren
Lees ook:Brouwerij de Prael opent nieuwe proeflokaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.