Eerste vijfgranen bokbier ter wereld

Als we het over diversiteit en vrijheid in het brouwen van bokbier hebben, ligt hier een voorbeeld. In Krimpen aan de IJssel is uit een samenwerking tussen Eetcafé De Lansingh en De Bierboom (LansBier) een nieuwe vijf granen Bokbier ontstaan. Het bier is gebrouwen bij Klein Duimpje in Hillegom. Naast pilsmout, tarwemout, rogge en haver is er ook boekweit gebruikt.

Het bokbier zal te proeven zijn bij de tweede editie van het Krimpense Bokbierproeverij op 5, 6 en 7 november 2010. Daarnaast worden nog circa 20 andere verschillende Nederlandse bockbieren geschonken. Tijdens het ‘festival’ wordt uitgeschonken in speciale 15cl glaasjes. Er zijn ‘bokjes’ te proeven van bijvoorbeeld de brouwerijen Emelisse, Jopen, Texelse, La Trappe en Pelgrim en uiteraard ook de grote merken zoals Amstel.

Er kan op de volgende tijden geproefd worden in Eetcafé de Lansingh, van Ostadelaan 4a, Krimpen a/d IJssel:
5 november van 19.30 – 24.00 uur
6 november 2010 van 13.00 – 22.00 uur 
7 november 2010 van 13.00 – 18.00 uur

Lees ook:Verslag Trappistenweekend
Lees ook:Trappistenweekend: 7 t/m 9 mei 2010!
Lees ook:12-11 t/m 14-11: Speciaalbierfestival Hasselt
Lees ook:20-11-10: Buitenlandse bockbieren proeven
Lees ook:PINT Bokbierfestival vandaag van start!

3 reacties op “Eerste vijfgranen bokbier ter wereld

 1. Fred Schiphorst

  De vrijwilligers van het BBF hebben het bier gekregen als onderdeel van het “pakket” als dank voor hun diensten. ik ben dus in staat om het te gaan proeven. Benieuwd of dat vijfde graan enig effect heeft. En natuurlijk welke brouwer nu de handschoen op pakt en een zesde graag in de wort gaat stoppen. Voor je het weet heb je na de EBU’s en de alcoholpercentages weer een factor waarop brouwers tegen elkaar op willen bieden,

    /   Beantwoorden  / 
 2. Greet Zuurbier

  Vijfgranen, waar heb dat nou voor nodig! Nog even en het is net als met me brood: een lekker witbrood is neregens meer te vinden en je bijt de hele tijd je tanden stuk op die kolere korrels. Alsof je een bak muuslie leeglepelt, maar dan zonder yoghurt. Laat die brouwers nou maar eerst eens gewoon een normaal en lekker bier brouwen dan mogen ze daarna klieren en klooien wat ze willen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Alexander

   Wie eet er nu witbrood, dat is bijna hetzelfde als een maltbier drinken terwijl je ook een echt bier kan nemen. Maar de brouwer van dit spul kan een goed bier maken.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.