La Chouffe

Ook al ben je niet zo bezig met bier, de meeste kennen La Chouffe wel. In veel cafes roepen ze altijd ‘heerlijke tripel’, maar officieel valt het onder de speciaalbieren. Het bier heeft goed zijn werk gedaan in de verkoop bij cafes en restaurants. Daardoor is ook het speciaalbier weer wat meer op de kaart gekomen. Het is een amberkleurige bovengister die ook op de fles weer gaat hergisten. Daardoor zit er ook redelijk wat koolzuur in en schuimt de Chouffe goed. Tegenhanger van de blonde versie is de mc. chouffe, een donker biertje. Nog een tip voor de blonde versie! Het is pas een echte Chouffe als je door het glas het plaatje aan de andere kant van het glas kunt zien. Ik zat een keer in Amsterdam op terras. Toen dachten ze das handig een Chouffe verkopen terwijl het gewoon een andere, lichte kleur bier is. Hebben ze vast niet door. Helaas als bierliefhebber en kenner trap je daar niet in ! Dus die kon mooi weer terug.
Bij het brouwen wordt het bronwater van de Ardennen gebruikt. Zelf hou ik niet zo van kruiden. Bij dit biertje proef je wel een kruidig aroma. En natuurlijk, een heerlijke zoete smaak. Nasmaak is wat bitter. Dit proef je vooral als je er al heel wat op hebt. Het kan een verradelijk biertje zijn en ineens heel hard aankomen. Erg vervelend als je er niet op berekend bent! Al diverse mensen incluiding myself kregen de man met de hamer op bezoek! De brouwerij en dus ook het biertje bestaat sinds 1982 en is overigens ook erg leuk om een keer te bezoeken. Reserveren is wel noodzakelijk. Er zit een leuke brasserie bij. Voor meer informatie kijk op http://www.achouffe.be/nl.

Lees ook:La Chouffe 30 jaar
Lees ook:De Verboden Vrucht
Lees ook:Hoe ‘Heineken’ werkt met video aan Guerilla marketing
Lees ook:Pontificale: speciaal ontwikkeld
Lees ook:Chimay tripel: als je van een bittertje houdt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.