Bier en oesters aan het strand, grijp je kans nu het nog kan

Het lijkt wel of de zee op hol is geslagen. Een mysterieuze rode gloed die zwemmen in zee onmogelijk maakte en in Zeeland vormt de Japanse oesterboorder een bedreiging voor de zeeuwse creuses. Rampzalig voor oesterliefhebbers, want als de slak niet gestopt wordt, is er straks geen oester meer over. Dat klinkt misschien overdreven, maar volgens de Nederlandse oestervereniging zijn op sommige plekken nu al geen jongelingen meer te vinden. Een onheilspellend bericht.

Grijp dus je kans en ren naar de viswinkel voor een kistjes Zeeuwse oesters.  Want oesters wil je het liefst buiten eten en als het kan op het strand. Er zijn genoeg strandtenten waar je ze zo kunt bestellen, maar veel leuker is het om ze zelf te kopen en te openen. Dat is echt niet zo ingewikkeld, iedereen kan het.  Het mooie van je eigen oesterpicknick is dat je ook zelf  kunt bepalen wat je drinkt. Je zit dus niet vast aan de vertrouwde witte wijnen, maar je kunt kiezen voor mooie bieren.  Er zijn verrassend veel soorten bier die goed passen bij deze heerlijke zeevruchten. De Ieren drinken er sinds jaar en dag een pint Guinness bij en dat doen ze niet voor niets. Wat een geweldige combinatie! Maar zelf vind ik oesterstout en strandgaper van de Scheldebrouwerij ook erg lekker.

Ik weet nu al wat ik de komend weekend ga doen. Snel naar de visafslag, een mooi plekje zoeken in de duinen en nog zo veel mogelijk genieten van deze Zeeuwse schatten nu het nog kan.

Lees ook:25-02-2013: Masterclass bier en oesters
Lees ook:Masterclasses bier en…
Lees ook:Half robot, half schip: De Pioneering Spirit is van een andere planeet
Lees ook:Laat je verleiden door De kaapse brouwers
Lees ook:De Zeezuiper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.